Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

13.4.2016 21:54

XXX.XXX.165.211

Ahoj, myslela som že sa mi to nestane no stalo sa...mám menši problém s mojim koňom...do teraz bolo všetko v poriadku no posledné 2 dni ja neviem čo sa nám deje, proste máme strašnú krízu...mám taký dojem že je seknutý v krku alebo má niečo v ňom bloknuté...ide o to že pod sedlom na pravú ruku pracuje úplne v pohode, pekne ohýba ten krk, je aj mäkký v papuli proste všetko je OK...no ako náhle pracujem na ľavú ruku tak sa zasekne, krk vôbec neohne a je stuhnutý a potom aj tie chody sú strašne nepríjemné...zo zememá taký istý problém...krk "ohne" len ako palicu a len hlavu vytočí... ale nie tak ako má normálmu pozíciu hlavy ale doslova ju otočí na bok...neviete mi prosím poradiť čo s tým? pomôže nám len ohýbanie zo zeme? alebo nejaká dornova metóda, prípadne ešte niečo iné?

Za každú radu budem vďačná :)

v prílohe posielam približný náčrt toho čo mám na mysli (smile).

13.4.2016 22:03
keira

XXX.XXX.106.7

Teoreticky, pokud to vzniklo z ničeho nic, to asi může zase samo nic odejít. S koněm bych třeba týden jen chodila na procházky, aby ten krk co nejméně namáhal a nesnažila bych se to nějak lámat násilím, protahne si to při pasení. Pokud by to nepovolilo, asi bych povolala nějakého ověřeného chiro/fyzio.

Ináč mě nedávno chiro říkala, že problémy s krkem jsou často následkem problémů v bederní oblasti. Tam se vám zdá vše ok?

Lina225

14.4.2016 08:38
Lina225

XXX.XXX.131.91

Z ničeho nic to určitě nevzniklo, mohl se zablokovat třeba ve výběhu. Zavolejte k tomu odborníka, čím dřív, tím líp. Koníka vám odblokuje a naordinuje klidový režim. Hlavně se ho za každou cenu nesnažte rozhýbat sama, zjevně ho to bolí.

14.4.2016 09:10
keira

XXX.XXX.106.7

Lino, vy jste se nikdy ráno neprobudila se zablokovaným krkem? Mně se to tedy čas od času stane a po pár dnech to zase povolí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2016 09:51

Krásna kresba!
Ak to prišlo z ničoho-nič, tak pravdepodobone to bude najaká blokáda. Neočkovali ste? Asi by som skúsila nejakého fyzioterapeuta, chiropkraktika, ale ako píše keira, za pár dní to môže povoliť. Blokovaného koňa sme prehrievali horským slnkom(ale opatrne, hreje to dosť), myslím, že mu to dosť pomohlo(okrem liekov, ktoré dostal, ale sekli ho bedrá, nebol schopný pohybu).

14.4.2016 12:28
keira

XXX.XXX.106.7

Také chválím za kresbu

Kromě očkování mě dále napadlo, že mohl kůň schytat nějaký kopanec do krku, který pohmoždil sval. Asi by to ani nemuselo být vidět ve formě otoku, zkuste osahat, jestli na některém místě neraguje citlivěji.

14.4.2016 23:00
svatka

XXX.XXX.70.17

Volala bych chiropraktika a do jeho návštěvy dala koni volno. Při zhoršení ze dne na den jde zaručeně o zdravotní problém, pokud krk vůbec neohne, nečekala bych, zda to nepřejde samosmajlík

15.4.2016 09:43

XXX.XXX.165.109

Ďakujem vám všetkým za rekacie... budem odpovedať postupne.

U koňa som si nevšimla žiadne problémy v bedrovej oblasti, všetko je tak ako bolo za posledných 6 rokov čo ho mám, akurát ten krk ma trápi. Aj keď je pravda že ohybnosť v ňom nikdy nemal nijak nadpriemernú, no do teraz to nijak nevadilo a kôň bol úžasne jazditeľný na obidve strany.

Keďže je ešte mladý tak je jasné že vo výbehu sa rád blázni, je v stáde 15-20 koní a veru rád sa hrá, obhrýza a zabŕda do každého čiže je možné že sa niečo udialo tam.

Očkovať sa ešte len chystáme čiže tento fakt vylučujem.

Opuch ani žiadnu citlivosť na dotyk som si nevšimla.

Chiropraktika zavolám, až nájdem nejakého poblíž určite :)

ĎAKUJEM.

15.4.2016 10:29

Kresbička je dokonalá smajlík).

Přidejte reakci

Přidat smajlík