Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tydlidy

2.4.2016 11:21
tydlidy

XXX.XXX.47.250

Zdravím,

máte někdo zkušenosti s přidáváním dvojky piva koním do krmení? prý to podporuje trávení. Mám hubeného koníka, kterého ne a ne nakrmit, ač do něj cpu horem dolem co se dá

2.4.2016 11:25
kallisto

XXX.XXX.135.38

Každý kůň se dá nakrmit ale pane bože pivem rozhodně ne.
V pivu je béčko, které je lepší koni přidat pivovarskými kvasnicemi.

Napiš co a v jakém množství kůň žere, jaký má management, kolik pracuje, kdy byly dělány zuby a odčervení.

A pak máš možnost kontaktovat dobrého krmiváře http://krmeni-koni.cz/.

2.4.2016 13:15
johnt

XXX.XXX.71.82

tydlidy napsal(a):
Zdravím,

máte někdo zkušenosti s přidáváním dvojky piva koním do krmení? prý to podporuje trávení. Mám hubeného koníka, kterého ne a ne nakrmit, ač do něj cpu horem dolem co se dá

Jo, pivo...jak známo, pivo je zdravé v omezené míře. Já ho dávala koni na doporučení léčitele. Černé pivo, max 2 dcl denně do krmení a koni šmakovalo...nemusel si ani zvykat, chutnalo hned smajlík Koni určitě pivem neuškodíte-teda, pokud mu do krmení nelajete velké množství ;).

2.4.2016 13:37
liva

XXX.XXX.32.237

Nevím, jestli je na přibrání, ale zkuste to...
Můj valach měl pivo moc rád, hlavně černé, v kiosku mu ho čepovali do hlubokého talíře, protože ze sklenice se mu špatně pilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2016 14:17

Ublížit malá dávka piva do krmení může v tom smyslu, že zanedbáte řešení problému, proč je kůň hubený, a ten se bude neřešený-"zamatlaný" prohlubovat.
Koprologie poslední kdy a s jakým výsledkem? Odčervování za loňský rok kdy a čím?Zuby-prohlídka v rozvěráku-kdy?
Jak starý je kůň, co má za sebou, jak žije, jak pracuje?
Co přesně teď žere a v jakých dávkách?
Fotka?

tydlidy

3.4.2016 09:28
tydlidy

XXX.XXX.228.121

Konik ma krve v poradku, odcerveni taky, zuby delane pred mesicem. Krmeni je reseno s vyzivarkou, sena a vsechno ma dostatek, energeticke krmivo adekvatne ke sve praci. Je mu sest let, je to CT. Neptam se aby jste me poucovali co vse mu je potreba dat, udelat atd. Ptam se na konkretni vec, a to jestli mu to muze pomoci, uz jsem tonoucci co se stebla chyta v jeho pripade. Je jak kdyby mel tasemnici.

3.4.2016 09:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hele, lidi se Vám snaží pomoci, jak jen přes PC mohou, tak se nečilte

Jak píše horsana, koně mají své špatné období na přechodu ze zimy do jara.
Konec konců i hodně lidí.

Zkuste kolem něj přestat běhat ve stresu a s očima navrch hlavy a dopřejte mu trochu klidu a pohody.
Krmte tím, co má opravdu rád, pokud tedy něco žere, radujte se z každého sežraného krmení.
Dělejte s ním to, co ho baví.
A vážně přestaňte stresovat.
Ostatní. za vás udělá příroda.

Snad by pomohlo, aby vedle něj žral koník s apetitem, co by se mu popř. dobýval do kyblíku, až sežere své.
Tohle nám pomohlo u kobyly, co se s krmením strašně loudala.
Teď už má sežráno skoro první

A pomohla by FOTKA koně.

3.4.2016 10:42
keira

XXX.XXX.106.7

Kdyby se po pivu tak zázračně přibíralo, tak už je ze mě totální koule. Takže díky bohu, že to tak nefunguje :D

Pokud ale nenapíšete, co konkrétně a kolik toho koník žere, těžko vám dáme radu, co změnit.

3.4.2016 17:50

tydlidy napsal(a):
Konik ma krve v poradku, odcerveni taky, zuby delane pred mesicem. Krmeni je reseno s vyzivarkou, sena a vsechno ma dostatek, energeticke krmivo adekvatne ke sve praci. Je mu sest let, je to CT. Neptam se aby jste me poucovali co vse mu je potreba dat, udelat atd. Ptam se na konkretni vec, a to jestli mu to muze pomoci, uz jsem tonoucci co se stebla chyta v jeho pripade. Je jak kdyby mel tasemnici.

Chytáte se blbého, stébla. Ale nechcete být poučována, tak se poučte na vlastním koni, blbý je, že někdy to vaše poučení odnese zvíře zdravím nebo hůř. Je jedno, proč se ptáte, na veřejné diskuzi zdarma se tato holt někdy otočí směrem, který zadávajícímu není recht, ale zas to třeba někomu jinému pomůže, není to váš soukromý prostor a pravidla určuje admin, ne vy. Vetšina adminů s problémem související mírné OT toleruje.Pokud chcete soukromí, pište si emaily s výživáři, za koruny, nebo si založte soukromou skupinu na FB a pusťte do ní jen ty, co vám kejvou, že pivo je prima nápad, tak se hodně dozvíte/iron/.

Pro ostatní čtoucí:
"krve v pořádku" je dost mlhavé a nevěrohodné- takže urea krea bili ALT AST GMT CB alb. a KO určitě v normě? A nějaká další vyšetření? A kdo je indikoval a proč? /obvykle se krve nedělají jako začátek snahy nakrmit zdravého mladého hubeného koně/
Odčervení v pořádku- takže přesně jaké vyšetření a kdy bylo provedeno za poslední rok a čím a kdy odčerveno- EPG nebo sediment a jaké chemie kdy použity v průběhu posledních 12ti měsíců?/ pro mnoho majitelů koní je "odčervení v pořádku" = "dostal třikrát ročně něco na E, jednu dražší, takže určitě lepší", koprologie provedená ve vhodném odstupu od pasty vám ukáže cca účinnost, redukce počtu vajíček-metoda EPG- vám odhalí případnou resistenci na pastu, tasemnice z koprologie nepoznáte vůbec.
Pokud je krmení řešeno s výživářkou, proč s ní neřešíte pivo?smajlík
On tedy taky není v Rohanu výživář jako výživář, už jsem za ty roky četla moc nepodložených nesmyslů, i od inženýrů.Trochu výše je link na MOniku Mechovou, tu mohu doporučit, mám osobní zkušenost i znám zkušenosti známých.

Nanny

3.4.2016 19:26
Nanny

XXX.XXX.199.180

Nemám radu, ale dneska jsem ve stáji koukala, že jeden majitel taky přidává koni do krmení pivo, normálně mu tam lejou lahváče. Prý taky potřebuje přibrat. Tak si asi myslí víc lidí, že se po něm přibírá nebo lépe tráví...

ychtyla

3.4.2016 19:59
ychtyla

XXX.XXX.165.245

Jak tak čtu žofré, (a tu teda taky dávkuju po menších částech, páč je náročná na strávení :) kolikrát nestrávím vůbec), tak pro širší zájemce nakousla z čeho všeho se taky skládá konský život. a pak mi stojí rozum i další orgány, když jedním vrzem čtu názvy dalších příspěvků typu " jak ukecat papínka, že chci kona".

3.4.2016 20:30
kallisto

XXX.XXX.135.38

Nanny napsal(a):
Nemám radu, ale dneska jsem ve stáji koukala, že jeden majitel taky přidává koni do krmení pivo, normálně mu tam lejou lahváče. Prý taky potřebuje přibrat. Tak si asi myslí víc lidí, že se po něm přibírá nebo lépe tráví...

Majitel je jelito. Není žádný důvod cpát do koně pivo. Žeho necpe vepřovým? Po něm se taky příbírá... Jak jsem psala, chce-li do koně dostat béčko, ať dává pivovarské kvasnice. Ostatní viz žofré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík