Dogmat
XXX.XXX.168.5
Ahoj všem,
chtěla jsem se zeptat, kobylku jsem měla ustájenou na noc v boxe, nicméně musím změnit ustájení a kobylka bude ustájená pastevně 24/7. Mám ji dát deku nebo myslíte, že už je teplo? Nechci, aby se "rozmazlila", ale zase nechci, aby onemocněla.
Jedná se o A1/1. Předem díky za rady.
ff12345
XXX.XXX.179.169
Máte přístřešek a seno na noc? Já jsem koně přestěhovala na 24/7 v únoru. Stále je nejtlustší a nejchlupatější z celé stáje.
Dogmat
XXX.XXX.168.5
První týden mít přístřešek nebude, jelikož musí být vedle v ohradě, než se seznámí s prostředím... Seno na noc bude. Nedovedu odhadnout, jak moc jí bylo teplo ve stáji, byli to ohromné stáje, kde se to asi nedalo moc zadýchat a vytápěné nebyli. Kobylka ale nemá vůbec zimní srst, takže bych to viděla asi na tu deku...
Dogmat
napsal(a):
První týden mít přístřešek nebude, jelikož musí být vedle v ohradě, než se seznámí s prostředím... Seno na noc bude. Nedovedu odhadnout, jak moc jí bylo teplo ve stáji, byli to ohromné stáje, kde se to asi nedalo moc zadýchat a vytápěné nebyli. Kobylka ale nemá vůbec zimní srst, takže bych to viděla asi na tu deku...
Ja by som to riešila nejakou nezateplenou nepremokavou pláštenkou a dávala by som jej ju iba ak by hlásili zlé počasie (dážď - vietor). Myslím, že už nehlásia ani nočné mrazy tak by to mala zvládnuť aj bez stáleho dekovania ak bude mať dostatok sena.