...
XXX.XXX.224.26
Zdravím, mám dotaz, budu si kupovat dalšího koně. Po předchozích zkušenostech bych si chtěla pro jistotu udělat RTG, ale zajímalo by mě, kdo hradí náklady za RTG. Samozdřejmě že je to na člověku a domluvě, ale chtěla jsem se zeptat jak to vidíte a máte vy? Když by RTG dopadly dobře, tak bych zaplatila koně i rentgeny ale co když ne? Jsou rentgeny hrazeny majitelem nebo vámi?
Předem děkuji za odpověď
ff12345
XXX.XXX.172.226
V jaké cenové relaci? U koně od 100 tis. bych se nebála RTG požadovat, u zvířat za 70-80 tis. bych to zkusila alespoň navrhnout, ale 50 tis. a méně se vám na to majitelé vyprdnou a radši prodají méně náročnému kupci. Že RTG dopadnou blbě nemusí být vina majitele, u levných koní se běžně nedělají, a proč by vám to platil, když jste si to chtěla dělat vy, že..
...
XXX.XXX.224.26
Byl by to kůň za 45tis. Už jednoho koně jsem koupila s tím, že je zdravý a říkala jsem že, že nemá cenu dělat RTG, ale po menší práci začal kulhat a zjistili jsme mu nevyléčitelné nemoci takže kůň za 40tis je vhodný pouze jako společník. Ráda bych se tady tomu vyhnula.
ff12345
XXX.XXX.172.226
Tak to asi bude na vás. Můžete se sice zkusit s majitelem domluvit, ale jenom blbec by s tím souhlasil. U dražších koní je RTG tak nějak pokryto v ceně, ale u takhle levného koníka by na tom majitel akorát prodělal.
Zkuste majiteli navrhnout 50-50%, pokud by nesouhlasil, tak byste musela vzít cenu za RTG na sebe. Určitě bych trvala na vlastním vetovi, někdy se totiž stává, že majitel domluví svého známého vet, který zamlží nějaké drobné změny. Je to sice problém spíš takových těch překupníků, ale náhoda je blbec.