ivetkkana
XXX.XXX.143.160
Zdravím,
hodně teď studuji krmiva a zajímalo by mne, jestli jsou lepší výsledky při krmení s přídavkem soji či rýžových otrub pro nabírání hmotnosti koně a následné nasvalení. Oboje stojí zhruba stejně, dávkují se zhruba stejně. Rýžové otruby se považují za doping, soja ne. Soja má více bílkovin, ale u člověka ve větší míře hýbe s hormony, jak je tomu u koně?
ráda bych nějaké zkušenosti ať už s tím či oním krmivem.
Zaneta2
XXX.XXX.162.36
řešila jsem kdysi, nakonec jsem kobylu spravila na rýžovkách, nadchnul mě gama-oryzanol, jako popsaná aktivní látka, přestože mají rýžové otruby nižší SeK než extrudovaná soja (syrovou nekrmit!). Nakonec jsem skončila na rýžovkách z Fitminu (hlavně proto, že mají nejdelší expiračku a velmi minimální výpadky dodávky) a jejich výživářka mi rovnou spočítala krmnou dávku, takže jsem byla ráda, že nestřílím naslepo. Takže já jsem spokojená s rýžovkama, nicméně sojou jsem nakonec nikdy nekrmila. KOním rýžovky vyhovujou, tak mlčím, neměním a doufám, že to dlouho vydrží :-D Doping nemusím řešit. Ale prý nějak stačí vysazení nějakou dobu před závodama.
holoka
XXX.XXX.143.160
U mého čtyřnožce soja nepomáhala... zato rozdíl po rýžovkách byl za měsíc vidět
holoka
XXX.XXX.143.160
A taky jsem měla Fitmin Reformer ;).