Jaké udidlo ? Opírá se a táhne

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jasssss

3.3.2016 13:10
jasssss

XXX.XXX.41.2

Zdravím, můj valach se mi často opírá do udidla a snaží se mě táhnout svým směrem. Chci se zeptat, jaké byste mi v tomto případě doporučili udidlo? Někdo mi doporučil udidlo s válečky, ale nějak nevím přesně, k čemu slouží, nikdy jsem ho nepoužívala..
Nyní máme klasické 2x lomenné udidlo.

3.3.2016 13:26
polárka.15

XXX.XXX.224.36

Nevíme proč to dělá, takže těžko soudit...

Lina225

3.3.2016 13:26
Lina225

XXX.XXX.131.91

Doporučuju spíš obrátit se na člověka, který se zabývá problémovými koňmi a poradí, jakým způsobem tento zlozvyk koně odnaučíte. Udidlo vám nepomůže vůbec nebo jen dočasně.

edwina

3.3.2016 14:16
edwina

XXX.XXX.40.41

Válečky slouží proti zakusování. Myslím, že lepší by byl obyčejný jednou lomený roubík, pokud jde o to, že kůň se vyhýbá tlaku udidla směrem do strany. Předpokládám, že se ptáte na vodění koně ze země na uzdečce? Jinak si to "táhnutí svým směrem" nedovedu dost dobře představit.

3.3.2016 14:43
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

jasssss napsal(a):
Zdravím, můj valach se mi často opírá do udidla a snaží se mě táhnout svým směrem. Chci se zeptat, jaké byste mi v tomto případě doporučili udidlo? Někdo mi doporučil udidlo s válečky, ale nějak nevím přesně, k čemu slouží, nikdy jsem ho nepoužívala..
Nyní máme klasické 2x lomenné udidlo.

Když neznáme příčinu a nevidíme koně naživo, těžko radit, jaké udidlo.Nemusí to být přeci v udidle.

3.3.2016 15:22
kallisto

XXX.XXX.157.94

Možná taky koně držíte na příliš krátkém či silném přilnutí a on se tomu brání, chce se zbavit nepříjemné věci.

Jinak pomůže akorát tak dozor ze země co něco ví a pokud potřebujete podpořit protože kůň už vás prohlédl a ví že vás odveze kam bude chtít on, pak může pomoci udidlo roubíkové, které pomáhá stranovému ovládání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík