Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2016 16:59
Mardul

XXX.XXX.227.206

Ahoj, prosím o radu!
Je mi 15 let a na koních jezdím 3 roky v jezdeckém oddíle. S trenérkou jsme se rozhodli, že už je správný čas koupit si vlastního. Radí mi, abych si koupila zkušenějšího, staršího koně a to jsem taky chtěla. Pak jsem ale našla jednu nádhernou hannoverskou klisnu, které je 7 let. Má klidnou povahu a strašně se mi líbí. Nyní jezdím 3x-4x týdně. Nejsem si ale jistá, jestli bych ji už zvládla. V žádném případě bych ji nechtěla zkazit ani nic podobného! Co si o tom myslíte?

Cestmir11

27.2.2016 17:50
Cestmir11

XXX.XXX.36.70

Predevsim by to chtelo si kone vyzkouset pod sedlem. Idealne s trenerkou, ktera uvidi, jestli kobylu zvladas nebo ne.

27.2.2016 18:03
Dep

XXX.XXX.37.60

Důležité je si koně vyzkoušet pod dohledem člověka, který Tě zná a ví jak jezdíš.Jenom trenérka ví, co by pro Tebe bylo vhodné. Těžko takhle od boku střílet . Nejlepší varianta je, pokud koník není na druhém konci republiky - jet si ho vyzkoušet víckrát. Další věc na kterou je třeba pamatovat - koník se může po převozu do Tvé stáje změnit v chování - změní se stáj, prostředí, lidé, máš jiné požadavky, ...

Přeji hodně štěstí při koupi

27.2.2016 19:48
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Nejdůležitější také je, zda o tom ví rodiče a jsou si vědomi finanční náročnosti, že jste se rozhodly vy dvě je pěkné, ale to taky nestačí...

Vždy koupi konzultovat s opravdu zkušeným člověkem a veterinářem, bez toho ani ránu.

27.2.2016 19:51
Mardul

XXX.XXX.227.206

Je ode mě asi 150 km. Není to zase tak daleko, ale majitele osobně neznám, tak snad budu mít možnost si ji co nejvíc vyzkoušet. Spíš se ale bojím, že bude v domácím prostředí všechno v pohodě, a když si ji pak přivezeme, tak jí časem nebudu stačit. Každopádně děkuji za rady, zítra se s trenérkou poradím .

27.2.2016 19:53
Mardul

XXX.XXX.227.206

Rodiče o tom ví už dlouho a souhlasí s tím, budu se snažit co nejvíce pomáhat . Veterinářem určitě prohlédnout necháme, to by byl moc velký risk.

27.2.2016 19:59
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Kupovat koně od známého je snad ta nejhorší varianta, tady se dost jasně ukáže, zda je to pravý známý nebo jen známý pro peníze. Se známým člověkem se v moment sporu hůře domluvíte. Stačí veterinář a opravdový koňák, který koně pozná.

27.2.2016 20:04
Mardul

XXX.XXX.227.206

polárka.15 napsal(a):
Kupovat koně od známého je snad ta nejhorší varianta, tady se dost jasně ukáže, zda je to pravý známý nebo jen známý pro peníze. Se známým člověkem se v moment sporu hůře domluvíte. Stačí veterinář a opravdový koňák, který koně pozná.

Já jsem psala, že majitele NEZNÁM. S sebou vezmu trenérku, veta a rodiče.

27.2.2016 20:10
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Mardul napsal(a):
Já jsem psala, že majitele NEZNÁM. S sebou vezmu trenérku, veta a rodiče.

Já umím číst, jen to píšu

27.2.2016 20:20
Mardul

XXX.XXX.227.206

polárka.15 napsal(a):
Já umím číst, jen to píšu

Dobře, omlouvám se. Jen jsem to špatně pochopila .

27.2.2016 21:40
polárka.15

XXX.XXX.115.110

Mardul napsal(a):
Dobře, omlouvám se. Jen jsem to špatně pochopila .

Reakce na to, že majitele koně neznáš - proto píšu, že je to jen dobře

27.2.2016 21:49
Mardul

XXX.XXX.227.206

polárka.15 napsal(a):
Reakce na to, že majitele koně neznáš - proto píšu, že je to jen dobře

Už vím , nějak mi to nedošlo.

27.2.2016 22:27
keira

XXX.XXX.106.7

Jezdívala jsem 7letého koníka, který byl absolutní pohodář, nejlépe jezditelné zvíře, co jsem poznala. A naopak znám magory, kterým je přes 15 a pořád je s nimi o strach někam vyjet. Takže to není jen o věku. Někdy čím je kůň starší, tím je zkaženější.

Když mně bylo 15, koupili mi rodiče koníka,7 let,3/4 hanoverák, pacholek byl ale stejnej v těch 7mi jako v 15ti letech :D Koně jsme kupovali z dálky, bez porady se zkušeným, po jednom vidění, a pak jsem se docela divila, že ho nezvládám. Naštěstí jsem našla trenérku, která mi strašně moc pomohla. Takže pokud máš zázemí v podobě zkušených lidí, dostatku financí na pravidelné tréninky a chceš se v ježdění zdokonalovat, tak bych se věku nebála, naopak s koníkem můžete prožít spoustu aktivních let.

Určitě to ale bude chtít vyzkoušet, možná se ukáže, že ji nezvládneš ani v jejím prostředí a bude jasno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík