Dobrý den, mám již starší kobylu (20let) a má potíže s kostnatěním vnitřním kolaterálních vazů a chrupavek u korunkové kosti. Diagnózá podložená rentgenama a konzultována s vet. Způsobeno to je jejím křivým postojem předních končetin - více namáhá vnitřní strany. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Doporučení se různí - nakovat na zámkové podkovy, nakovat na normální, nechat kobylu zutou a jen podporovat... je mi jasné že vyléčit to nejde ale ráda bych něják zmírnila příznaky a zpomalila zhoršování. Děkuji za jakékoli poznatky k tématu :).
wewee
XXX.XXX.106.7
Určitě bych si na vašem místě zjistila, jak se tato diagnoza řekne anglicky a prohledala anglické zdroje. Český koňorybníček je někdy příliš malý na nalezení informací.
Nikdy jsem toto naštěstí nemusela řešit, takže následující berte jen jako návrhy k zamyšlení.
Koně bych nechala bosého, ale hodně se zajímala o způsob trimování, aby se rozšiřovaly patky
Dala bych něco protizánětlivého, MSM, v případě větších problémů boswelii.
Obecně se udává, že hořčík pomáhá proti nežádoucímu usazování vápníku, tím se asi nic nezkazí.
wewee
XXX.XXX.132.244
tereza camey
napsal(a):
Dekuji za inspiraci, anglické texty prohledám... jinak výživou se také snažím pomoci, nyní má namichanou směs přímo od poradkyně... moc děkuji za názor!
Co konkrétně vám poradkyně namíchala ?
Btw.asi to nebude tento případ, ale setkala jsem se i s informací, že nějaký parazit zalézá do chrupavek a způsobuje jejich kostnatění. Mazec.