789horse
XXX.XXX.146.69
Dobrý den,
už je to druhý den co můj valášek nechce pít.Přes den je výběhu a tam má vodu ale ta mu při větších mrazech zamrzne.Když přijde domů tak jde k napáječce, napustí si vodu a líže ji.Já nechápu proč.Ze začátku jsem si myslela že když má napáječka kovový jazýček ta že se třeba nějak nechtěně, přilepil" k napáječce když mrzlo.Dala jsem mu tam kýbl s vodou ale on nechce pít a pořád líže vodu z napáječky.Nemá s tímto někdo nějaké zkušenosti?A ještě že trochu při práci kašle ale dávám mu přípravek proti kašli.Nevím jestli to má nějakou spojitost s tím že nechce pít.Každopádně všem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Veta.Který vyšetří na místě a řekne, co dál. Pokud je kůň na seně a druhý den skutečně málo pije, máte velký problém, může dostat těžkou koliku, krom jiného- o koně můžete přijít.
Než dorazí vet, napájet z kýble v pneumatice/aby nepřevrhl/ aby bylo jasné, jestli pije a kolik. Vodu nabídněte vlažnou, zkuste různé zdroje A sledovat, jestli močí, jak-ideálně trochu moče chytit do skleničky, k vyšetření..Pokud umíte, zkuste odhadnout hydrataci/dásně, kožní řasa/. Nechte vetovi k prohlédnutí bobky. Přemýšlejte, jestli jste ho viděla močit / na sněhu, na piliny.../.
789horse
XXX.XXX.146.69
Moc děkuji za odpověď.
Veterináře jsem hned ráno zavolala a on ho vyšetřil ale nic nezjistil.Odebral mu krev a dal mu nějaké prášky proti zánětu nebo bolesti.(už sama nevím )řekl že až přijdou výsledky tak mi zavolá a já jen doufám že to nebude nic vážného.Ale koník hned po podání prášku začal pít a vypil půl kýble a vypadal v pořádku.
789horse
XXX.XXX.0.85
Do krku se mu veterinář díval a nic neobjevil ale pravda je, že ho často vidím žrát sníh a to by možná vysvětlovalo to že nechce pít. V sobotu jsem mu dala napít z kýble a pil normálně. Když se vrátil do boxu znovu z napáječky lízal. Možná, že se nudí a takhle se zabavuje po dobu co je v boxe.