Někdo zkušenost se skrytou říjí ?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pengerka

7.1.2016 21:40
pengerka

XXX.XXX.130.19

Zdravím, máte někdo zkušenost/nebo jste aspoň slyšeli o tzv. skryté říji ? Děkuji za každé info..

8.1.2016 09:12
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Hej máme kobylu na ktorej vôbec nevidno že má ruju. Poznáme to jedine keď chodíme na vychádzky a v dedine má jeden pán žrebca a keď ideme okolo tak je nepokojná.
Problém to bol vtedy keď sme ju dávali pripúšťať nedalo sa dobre určiť deň, stále musel chodiť veterinár so sonom kontrolovať či sa to už blíži (inseminovali sme objednanými dávkami). Mala už dve žriebätá problém s plodnosťou nemá.

pengerka

8.1.2016 09:17
pengerka

XXX.XXX.235.96

Dekuji za odpověď. Projevovalo se ještě nějak, že říje nebyla zjevná? Citlivost na vemeno nebo tak.. Moje kobyla si asi půl roku už nenechá sáhnout na vemeno... Krve vysetrene., dělalo se ji i sono, bez nálezů.. Jeden známý přišel s teorii skryté říje..( protože jsem ji ještě neviděla rijet od doby co ji mám, cca rok).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2016 10:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to pokojne možné, z našich štyroch kobýl u jednej o ruji vôbec nevieme- źiadne zmeny ani v správaní, ani iné fyzické prejavy.

pengerka

9.1.2016 13:09
pengerka

XXX.XXX.130.19

A jak řešit to, že si prostě nenechá sáhnout na vemeno?

9.1.2016 17:19
katkaa1

XXX.XXX.91.43

pengerka napsal(a):
A jak řešit to, že si prostě nenechá sáhnout na vemeno?

Nemyslím si, že tento problém súvisí s rujou. Sahanie na vemeno proste nemá každá kobyla rada, no je fajn ju naučiť, že musí chvíľu vydržať. Určite by som jej na neho ale vkuse nesahala keď jej to nie je príjemné, na začiatok stačí keď ju budete čistiť na bruchu a pár krát sa ho proste dotknete. Hlavne tam okolo nej moc nešpekulujte, spravte to úplne ako keby sa nič nedialo a pokračujte v čistení. Keď už bude v pohode reagovať na dotyky tak to osahávanie môžete predĺžiť.

pengerka

10.1.2016 11:53
pengerka

XXX.XXX.130.19

Jde o to, že si na něj nechala sáhnout, ale pak už najednou ne, a stačí, když člověk sjede po břiše a jen se blíží k vemínku, tak se kobyla ohání (ne po mě, ale jakoby po břiše) a kope.. Nejdříve mě to vážně vyděsilo mysleli jsme si, že by mohla být i březí. (že by si dáreček přivezla od minulého majitele) Byla tu veterinářka, která ji brala krev, dělala ji sono... vše vyšlo negativně... ovšem kobylka to dělá pořád dál... a mě by zajímalo proč..

11.1.2016 10:01
katkaa1

XXX.XXX.43.190

pengerka napsal(a):
Jde o to, že si na něj nechala sáhnout, ale pak už najednou ne, a stačí, když člověk sjede po břiše a jen se blíží k vemínku, tak se kobyla ohání (ne po mě, ale jakoby po břiše) a kope.. Nejdříve mě to vážně vyděsilo mysleli jsme si, že by mohla být i březí. (že by si dáreček přivezla od minulého majitele) Byla tu veterinářka, která ji brala krev, dělala ji sono... vše vyšlo negativně... ovšem kobylka to dělá pořád dál... a mě by zajímalo proč..

Tak sa jej zrejme nepáčilo, že jej ho stále chytáte a ked sa jej raz podarilo vás od neho odohnať tak zistila, že si to už nemusí nechať ľúbiť
Mali ste to riešiť hneď pri prvom pokuse vás odohnať teraz to už bude ťažšie a závisí to od toho aký má pred vami rešpekt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík