pavelkovaaa
XXX.XXX.41.2
Zdravím, mám valacha, kterému teď říjí ve výběhu dvě kobyly. Nikdy jsme s tím nějak velké problémy neměli, až poslední říjení s ním nějak zametá :-/ (Doposledka byl ve výběhu maximálně s jednou kobylou)
Nechce mi od kobyl vůbec odcházet a naposled mě na vyjížďce shodil a pelášil si to domů - ke kobylám. Máte s tím někdo zkušenosti ? Jak se chovat ? Nechce se mi ho nechat být, aby si na to nezvykl, na druhou stranu mám o sebe docela strach, aby mě venku nesundal znova...
pavelkovaaa
XXX.XXX.41.2
pavelkovaaa
napsal(a):
Zdravím, mám valacha, kterému teď říjí ve výběhu dvě kobyly. Nikdy jsme s tím nějak velké problémy neměli, až poslední říjení s ním nějak zametá :-/ (Doposledka byl ve výběhu maximálně s jednou kobylou)
Nechce mi od kobyl vůbec odcházet a naposled mě na vyjížďce shodil a pelášil si to domů - ke kobylám. Máte s tím někdo zkušenosti ? Jak se chovat ? Nechce se mi ho nechat být, aby si na to nezvykl, na druhou stranu mám o sebe docela strach, aby mě venku nesundal znova...
Zapoměla jsem dodat, že je mu 9 a vykastrován byl ve 4letech.
A ste si istá že je to tou rujou u kobýl? Je to zvláštne že to začalo zrovna teraz v zime kedy sú ruje slabé. Nemôže to byť len z prebytku energie, nevybehanosti v tomto zimnom období alebo len príchodom nového koňa do stáda? Kedy ste tú druhú kobylu priviezli? Ak je to len krátko možno potrebujú všetci čas aby si zvykli. A nepíšete aký má kôň režim ako a koľko sa s ním robí, asi by som sa zamerala aj na to. Mne to príde ako klasický zimný problém ktorý sa vyskytuje u veľkého percenta koní.