Valach a hřebec ve stádě

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kd

26.12.2015 18:28
kd

XXX.XXX.72.31

Ahoj mám problém už mesíc máme doma nového valacha. přidán do dvojce \valach a hřebec. tento třetí je valach. ale nevím co dělat. hřebec se stále chová jako by to byla kobyla a naskakuje na něj. nový valach se obskočit klidně nechá. stojí jak vůl. nekopne nekousne neuhne. prostě drží. co stím? druhý valach co s hřebcem je od jeho dvou let je odstrčený.ale je tak spokojený. udivuje mě pouze chování nového valacha a hřebce.

26.12.2015 18:39
kallisto

XXX.XXX.169.26

Tak pokud toho nového nijak nezraní, neterorizuje, neomezuje či neodstrkuje od žrádla, tak bych to neřešila. Je to pro něj nový kámoš, hrají si, utužují hierarichii...

kd

26.12.2015 18:49
kd

XXX.XXX.72.31

Nene. první den mi ho potrhal a div neuštval. ale tedjen furt krouži, otírá se o něj a naskakuje. valach drží dokud si hřebec nevykoná svoje a pak zas na pár minut klid a zase znova. problém je že valášek má špatné zkušenosti s lidmi a nenechá k sobě člověka ani přiblížit. a když už se někam trochu pohneme tak se pak pustí proběhnout mezi ně. hřebec předvede co předvede a valach zase mimo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2015 20:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ nemáte extrémne vyrovnané stádo nekonfliktných koni, nebýva rozumné pustiť nového koňa naraz do stáda. Rozumnejšie býva toho nováčika oddeliť, aby sa videli cez plot/ohradu, aby si mohli čuchnúť a pri tom neublížiť. Po nejakej dobe, keď sa to čuchanie cez plot ukľudní, pridať niekoho nekonfliktného-vo vašom prípade toho mladšieho valacha. A na záver zoznámiť so žrebcom, keď už ho cez plot vôbec riešiť nebude.

kd

27.12.2015 20:04
kd

XXX.XXX.72.31

Koník je doma už měsíc, řešili jsme to přes plot. nový valach se starým valachem vycházel hned tak jsme je spolu nechávali. ted po měsíci jsme znovu zkusili přidat hřebce protože přsz plot valacha už uplně ignoroval. ignorace pokračuje i při puštění všech k sobě. trvá tak půl h.a pak hřebec začne prudit a naskakovat a nedá si pokoj. dnes to bylo v klidu protože jsme je všechny nejdřív trochu proběhli. tak uvidíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík