Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

All Star

24.12.2015 14:26
All Star

XXX.XXX.214.238

Ahojte chtě bych se zeptat pokud mám 3 letou kobylku A1/1 a začnem pomaličku skákat ve volnosti určitě začnu kavaletami ať si to zkusí párkrát přeběhnout a zjistí že to nekouše dál budu nasazovat vyvýšené kavalety s kombinací normálních kavalet postupem začnu pracovat s kolmákem podle toho jak se kobylka bude cítit a když se dopracuji k oxeru jaký máte názor na skokové maximum koně ve 3 letech nwm jestli do toho mám jít nebo ne hodně lídí říká že jo..

24.12.2015 15:20
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak nechat ho skočit ve volnosti ničemu nevadí a s jezdcem na zádech až bude přiježděnej a bude si s jinym těžištěm jistej.

24.12.2015 17:01
kallisto

XXX.XXX.135.38

Pro představu va webu schct jsou uvedeny míry skákání ve volnosti při zkouškách tříletých klisen takto:
1) Skok ve volnosti 100-110-120cm šířka 110cm.

24.12.2015 21:04
svatka

XXX.XXX.70.17

Tříletého koně nemá smysl honit do vejšky. Moje kobyla šla taky zkoušky tříletých, ale doma jsme s ní skákali tak do metru (max viz foto), těch 110-120 šla jednou a to až na zkouškách. Výška není to, co je pro mladého koně důležité - on skočí leccos, spousta tříletých teplokrevníků je schopná hupnout stojany, ale zbytečně se na tom můžou zradit. Důležité je, aby se mlaďas se skoky seznámil a získal jistotu v dobře napočítaných kombinacích. Pokud to stavět neumíš, odpíchni se od Paalmana a jeho rozměrů. Jinak šířkové skoky (oxer) jsou pro koně paradoxně příjemnější a snažší na skákání než kolmáky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík