Žaba
XXX.XXX.217.210
Dobrý večer všem :)
Mám 5ti letou klisničku klusačku, která je hodně temperamentní a taky hodně hubená. Je chovaná 24\7 venku. Seno i voda je kvalitní. Chtěla bych se s Vámi poradit, jestli jí přikrmovat a popřípadě čím. Děkuji :).
Žaba
XXX.XXX.217.210
Moc děkuji. Hned zítra objednám. :).
No nespěchejte tak, koukněte i na další mysli či granule s nízkým obsahem ovsa.
Tohle mysli kupuji, vzhledem k tomu, že krmím 2 koně, je docela levné a taky hezky voní
Jezdecké kobyle k tomu přidávám další komponenty, zatímco fjord dostává jen to mysli a to 2 hrsti.
Ale z této řady krmení jsou ještě další druhy.
http://www.novaequi.cz/katalog-produktu/krmiva-pro-kone?lid=cs
Má ustajovatelka třeba krmí tímto
http://www.znackova-krmiva.cz/kone/krmiva/strana1/energy-s-relax-kun-25kg-granulovana-krmna-smes-krmivo-pro-hobby-kone-v-nizke-zatezi-code302581/
pro vaši kobču by mohlo být i toto
http://www.znackova-krmiva.cz/kone/krmiva/strana1/energy-s-standard-kun-gran.-25kg-krmna-smes-s-melasou-pro-kone-a-brezi-klisny-code302582/
mohla by z toho přibrat, bez toho, že by vyšilovala.
Ale to množství, co doporučují, je hodně, ubrala bych.
Ubrala bych u všech krmiv.
Mají ty dávky nastavené dost vysoko.
Uživatel s deaktivovaným účtem
S temperamentným klusákom treba hlavne pracovať. Klusáci sú fajn kone, ale keď sú bez práce, býva s niektorými zložitejší dohovor. Máme dokonca v stajni exemplár, ktorý vyzerá horšie, keď nepracuje, ako keď je v plnom tréningu. To müsli nova equi má fajn zloženie, urćite neublíži, ale klusákovi práca spraví dobre-aj po fyzickej, aj po psychickej stránke.
Teď jsem taky řešila, teoreticky jakékoliv layoff granule vám udělají službu - energys standart, relax, spillers horse and pony cubes,... Každá značka má aspoň jedny takové.
Řešila jsem podobný problém, a z mojí vlastní zmlsanosti jsem mermomocí chtěla kobyle dát musli, původně právě dostávala to plus (spolu s řízky a sladovým květem), ale to mi nepřišlo, že by z něj přibírala), tak jsem začala přemýšlet, že buď spillers conditioning mix (slibují bez horké energie) nebo besterly coldmix. Spillers jsem dokrmila první pytel a mám pocit, že je ještě veselejší než dřív (blbě se to určuje, je to prostě cvok od přírody). Tak nevím, po plus mi nenabírala, po spillers si našla nějakou energii, myslím že Besterly by dopadlo stejně, tak raději asi zamířím k nějakým těm granulím... Ale zase zátěž nízkou nemá, tak se bojím, že po tom zase nebude přibírat...
flyhigh
napsal(a):
Teď jsem taky řešila, teoreticky jakékoliv layoff granule vám udělají službu - energys standart, relax, spillers horse and pony cubes,... Každá značka má aspoň jedny takové.
Řešila jsem podobný problém, a z mojí vlastní zmlsanosti jsem mermomocí chtěla kobyle dát musli, původně právě dostávala to plus (spolu s řízky a sladovým květem), ale to mi nepřišlo, že by z něj přibírala), tak jsem začala přemýšlet, že buď spillers conditioning mix (slibují bez horké energie) nebo besterly coldmix. Spillers jsem dokrmila první pytel a mám pocit, že je ještě veselejší než dřív (blbě se to určuje, je to prostě cvok od přírody). Tak nevím, po plus mi nenabírala, po spillers si našla nějakou energii, myslím že Besterly by dopadlo stejně, tak raději asi zamířím k nějakým těm granulím... Ale zase zátěž nízkou nemá, tak se bojím, že po tom zase nebude přibírat...
A co takhle NovaPlus a kukuřičný šrot?
Mě se po kukuřici kobča zakulatila a nešlo jí to do hlavy.
A to na ní poznám, když mi ujede ruka s ovsem.
To by bylo, aby nenabral kůň, když po ní tak hezky přibírají v té Emerice
sisi58
napsal(a):
A co takhle NovaPlus a kukuřičný šrot?
Mě se po kukuřici kobča zakulatila a nešlo jí to do hlavy.
A to na ní poznám, když mi ujede ruka s ovsem.
To by bylo, aby nenabral kůň, když po ní tak hezky přibírají v té Emerice
Kukuřičný šrot nemám ráda, zcela osobní dojem, ale dávám to slepicím a koním se mi to nějak ekluje :D Krom toho ho krmila kamarádka valachovi, a tomu po něm teda začaly otékat nohy... Prý, kdoví jak to bylo, ale to mi stačí k tomu, abych ho nechtěla krmit.
sisi58
napsal(a):
No nesmíte ho do koně valit po vědrech.
Dávala jsem půl litru
Chce to čas, aby se kukuřice projevila, nefutrujeme přece posvícenskou husu.
A hlavně kůň se musí hýbat! Ne stát na štoňtě.
Tak to bych radši dávala vločkovanou kukuřici... A že by se naše koně nehýbali? :D Momentálně stráví větší část dne v boxe, to jo, od pěti večer, do sedmi ráno, ale štonty to fakt nejsou :D Ale nohy jednomu prostě začaly otékat ode dne, kdy se mu začala přidávat kukuřice.
flyhigh
napsal(a):
Tak to bych radši dávala vločkovanou kukuřici... A že by se naše koně nehýbali? :D Momentálně stráví větší část dne v boxe, to jo, od pěti večer, do sedmi ráno, ale štonty to fakt nejsou :D Ale nohy jednomu prostě začaly otékat ode dne, kdy se mu začala přidávat kukuřice.
Na kukuricu treba navykať postupne a dávať max 0,5 kg denne. Skrmujeme šrotovanú v zime koňom už X rokov a nohy z nej zatiaľ žiadnemu nenatiekli aj keď naše kone sú v boxoch max 9 hodín. Samozrejme výnimočne to konkrétnemu jedincovi sedieť nemusí ako aj akékoľvek iné krmivo. Pre mňa je na pribratie kukurica práve fajn pomocník. Vločkovaná je ešte lepšia, ale aj šrotovaná je fajn a hlavne lacnejšia :).