Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2015 20:57
vacina

XXX.XXX.45.88

Dobrý den, minulý týden jsem si koupila nové rajtky v Equiservisu. Paní mi pomohla s výběrem a doporučila, takže jsem nakonec vzala rajtky HKM LG Naples Bit.

http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-jezdce/rajtky/damske-rajtky/hkm-a-cavallino-marino/rajtky-hkm-lg-naples-bit-s-celokozenym-sedem-kolekce-2014-akce-50-2980-1490.html?force_sid=3f98d2f35a52c1ff38ae76052ff90e93&listtype=search&searchparam=rajtky%20HKM%20LG%20Naples%20Bit

Jsou to mé první rajtky s celokoženým sedem a i paní říkala, že jízda v teplákových a kožených rajtkách je úplně jiná! A měla pravdu:D Rajtky mi neuvěřitelně klouzaly. Nemohla jsem udržet koleno v klidu. Takže cval byl ještě v pohodě, ale v klusu jsem zvyklá se opravdu zvedat od kolen, ale ted jsem musela s pomocí třmenů, protože at jsem se snažila sebevíc, tak mi koleno pořád klouzalo, tudíž nemohu udržet nohu v klidu. Nemáte někdo zkušenost? Jestli to třeba nebude chvíli trvat než si je "vyjezdím" nebo jestli je mám vrátit a koupit nové. Slyšela jsem, že by se daly i namazat, ale nevím čím.

Děkuji moc za rady:).

5.11.2015 20:59
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Já teda mám několikáté rajtky s celokoženým a tento problém jsem neměla... Co máte za sedlo? Kůži nebo syntetiku?

5.11.2015 21:02
vacina

XXX.XXX.45.88

Kůži:).

5.11.2015 21:22
kapička

XXX.XXX.5.211

Já měla dřív rajtky s celokoženým sedem a už nikdy víc. Vůbec neklouzaly, k sedlu se přilepily a byl konec. A pokud jsem měla v hlubokém drezurním sedle udržet sedem koně v pomalém cvalu, tak to bylo au au. Rajtky pořádně neklouzaly, takže klouzal zadek po rajtkách. Teď má bez sedu a ty kloužou.
Nějak si nedovedu představit, že by s celosedem klouzaly, to je asi divnej matroš...

5.11.2015 21:50
polárka.15

XXX.XXX.171.253

To je divné... chápu, že třeba grip (co mám teď na kolenou) se přicucne, když je potřeba hezky podrží, ale někdy až moc, ale u toho celokoženého sedu, nevím no...

A doteď jste jezdila v čem?

5.11.2015 21:58
vacina

XXX.XXX.45.88

Do ted jsem měla takové ty rajtky teplákového typu. Měla jsem dvoje, jedny trochu klouzaly, ale dalo se to, druhé byly super. Ale měla jsem je už tři roky, byly mi malé, tak jsem se rozhodla investovat do nových "kvalitnějších". Ale ty kloužou teda hrozně. nemohu v nich pořádně jezdit, protože ani legíny mi tolik nekloužou jako tyto. Nejsem si vůbec jistá, takže kdyby mi kůň vykopl nebo se trochu splašil, tak jsem asi dole. Přitom mi mnoho lidí říká, že se držím dobře, vycvičila mě jedna trenérka a její koně:D Takže se většinou koleny udržím, ale tohle vůbec nechápu. A vzhledem k tomu, že jsem do nich investovala většinu svých úspor z brigád, tak mě to trochu mrzí:(.

6.11.2015 06:23
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Legíny nekloužou oproti těm rajtkám? To mi přijde opravdu nějak divné...

Jen jestli to není spíš Vámi, že se neumíte pořádně uvolnit, to pak klouže vše smajlík

6.11.2015 11:37
kapička

XXX.XXX.5.211

Prostě nechápu... Já jezdila v montérkách, pláťákách, v hrozně klouzavých oteplovákách, rajtkách se sedem i bez sedu. I když všechno kromě rajtek se sedem klouže jako ďas, tak když se čapnu kolenama, tak to na stabilitu nemá vliv... A to říkám jako člověk, který sedlo opouští velmi často, a však nikoliv vlivem klouzajícího oblečení, ale blbé stability a nepřiložených kolen.

6.11.2015 20:31
vacina

XXX.XXX.45.88

No já to taky nechápu :O jezdila jsem i v telákách a úplně v pohodě. Ale v těhle rajtkách prostě neudržím koleno v klidu. A vzhledem k tomu, že takhle jezdím už tři roky a žádný problém jsem neměla, až ted. Tak si myslím, že ztuhlostí to nebude. Já se taky chytnu koleny ale abych je měla celou dobu v klidu, tak bych je musela dvě hodiny v kuse křečovitě svírat, takže to bych byla ztuhlá hned:)
Každopádně děkuji za odpovědi:) A nevíte někdo tedy čím by se rajtky mohly namazat? Případně, jestli se nedají někde koupit takové ty protiskuzové gumové "obrázky", puntíky, proužky? Stačilo by mi to na ta kolena. Nevím, zkusím si je zítra vzít znovu, jiného koně s jiným sedlem a budu doufat, že se to nějak spraví

Přidejte reakci

Přidat smajlík