Odlupující se supinky rohoviny

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

poony

3.11.2015 13:49
poony

XXX.XXX.228.51

Dobrý den, mému koni se odlupujou neustale šupinky rohoviny u korunky. Našla jsem ze by to mohlo být podráždění obruby chemikáliemi, ale kopýtka ničím nemazu. Jak problém vyřešit? Vet sní kovář nic nerikali tak jsem si myslela ze to nic není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2015 14:20

poony napsal(a):
Dobrý den, mému koni se odlupujou neustale šupinky rohoviny u korunky. Našla jsem ze by to mohlo být podráždění obruby chemikáliemi, ale kopýtka ničím nemazu. Jak problém vyřešit? Vet sní kovář nic nerikali tak jsem si myslela ze to nic není.

Nedala jste fotku, ale nejspíš to nic není.Tedy je- periople /dejte si do vyhledavače, texty i fotky/.

poony

4.11.2015 09:39
poony

XXX.XXX.228.51

Na internetu jsem našla tuto fotku vypadá to podobně, a je to pony po schvácení, ale už je to přes rok co ho prodělal.

4.11.2015 15:58

poony napsal(a):
Tady foto.

Pokud je fotka aktuální, ten poník podle mého prodělal několik přichvácení i letos, poslední před 2 měsíci. Kopytní stejna není v pořádku, to není jen o korunce /korunka na vašem snímku není moc vidět, je pod chlupy. Takže se tu enbavíme o normálním periople.

Udělala bych RTG na polohu kopytní kosti a konsultovala s vety a kopytáři-kováři, kteří rozumí mechanismu schváceného kopyta a vůbec IR koním. Může tam být porucha prokrvení škáry, plíseň...příčinou je tipuji ten metabolismus zvířete a narušený mechanismus kopyta.

poony

4.11.2015 16:28
poony

XXX.XXX.228.51

Právě že letos nebyl skoro na trávě a byl hlídaný tak jako nikdy aby se nepřichvátil, proto tomu nerozumím. Teď jsem podávala bylinky a gelapony Artrho i Biotin H a začal lépe chodit, ale furt mu to divně roste, proto jsem dávala ten Biotin H, myslela jsem že mu roste nekvalitní rohovina. Rengeny zkusím. Jěště tedy mě napadlo zda ho v něčem nedráží ty rousy, protože když jsem koukala jsou jakoby zarostlé pod těmi šupinkami.

KarolínaKarol

5.12.2015 20:07
KarolínaKarol

XXX.XXX.149.139

Moc doporučuju tady tu výživu, ale chce to dlouhodobé podávání http://www.kone-krmiva.cz/pouziti/pouziti_kozni_derivaty/alavis_biotin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík