Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahojte. Mám ľahšiu skoliózu. S tým súvisí aj skrátenie svalov. Mám problém s pracovným cvalom a prác.klusom. Chcem sa vás opýtať či ťa môže ma spolu nejaký súvis a ak áno ako sa to dalo napraviť? V cvale strašne búcham koňa do chrbta. Prác.klus už ovládam celkom priatelne. S chrbtom chodím na cvičenia. Od kedy som začala chodiť na cvičenia so na koni nevedela. Skrátenie svalov sa pomalé zlepšuje, tak sa chcem opýtať či sa zlepší aj to vysadenie cvalu.
Opravujem preklepy mi tam" opravil " mobil.
Doktor by Vám na to asi řekl, že byste se měla vyvarovat rychlejších chodů na koni a také delších jízd... když už chcete s takovouto diagnózou jezdit, nechcete zkusit nejdřív najít někoho z oboru hiporehabilitace, který by Vám poradil, jak to skloubit? Setkala jsem se s profíky, kteří rozumí velice dobře jak lidské, tak koňské anatomii a umějí pracovat s kombinacemi zdravotních problémů, tedy "ušít ježdení na míru"
Doktorka mi povedala že jazdením sa skolióza zastaví takže jazdenie potrebujem. Opakujem mám skoliózu na začiatku vzniku takže nejako vážne to zas nieje. Len som chcela vedieť či nejako spolu súvisí skrátenie svalov na chrbte a nevysedenie cvalu keď sedím na koni.
Aj tak ďakujem za reakciu
anonymxxx
XXX.XXX.31.5
Taky mám skoliozu a zkrácené svaly. Tím to není. Prostě je potřeba se uvolnit narovnat a jít s pohybem koně. Časem se vyjezdis a budeš sedět v sedle snadno.