anonymxxx
XXX.XXX.31.5
Ráda bych se dozvěděla jakoukoli informaci o této akci. O průběhu cenách čemkoli. Nebo nějaké osobní zkušenosti. Díky moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zadejte téma na EQ. Diskutuje tam člověk, který na těch dražbách opakovaně / dobře/ nakupuje. Když bude chtít, ozve se vám.
anonymxxx
XXX.XXX.31.5
Díky za tip.
anonymxxx
XXX.XXX.31.5
Moc často tam asi nikdo nechodí že? Nebo myslela jsi equimarket že?
Zkuste kontaktovat lidi, kteří se chovem haflingů, s příměsí chovných zvířat z Ebbsu, úspěšně zabívají. Protože jsem ze severu, vím o dvou tamních takovýchto chovech - Sixtovi (Obrok) a Studničkovi (Vrchovany). Ale jistě bude v republice již vícero takovýchto chovatelů...
Já v Ebbsu sama před x lety byla, když jsem pracovala u chovných haflingů v Německu, ale my tam jen prezentovali ty naše, nic se nenakupovalo, tak o tomto nic nevím, tedy poradit neumím.
anonymxxx
XXX.XXX.31.5
A chodí tam třeba i nějací lidé kteří se chovem nezabývají? Myslím jestli je to třeba dobré místo i jen na podivani popř koupi jednoho kone? Když jste tam byla určitě máte na věc určitý názor :).
anonymxxx
napsal(a):
Moc často tam asi nikdo nechodí že? Nebo myslela jsi equimarket že?
Snad se žofré nebude zlobit, když odpovím za ni. Myslela http://www.equichannel.cz/forum/.
anonymxxx
XXX.XXX.31.5
Děkuju :).
Žofré se nezlobí-díky![]()
Ve Vrchovanech jsem byla, Obrok je nedaleko- byla jsme se tam dívat na kjorung haflů, hodnotili zahraniční komisaří.
Sixtovi do Ebbsu jezdí, nakupovat/ a divila bych se, kdyby Studničkovi ne
/. Ještě tam myslím nakupoval pan Babiš
.
Na podívání a koupi jednoho koně bych doporučila ty Sixtovi, odchovávají na těch nakoupených kobylách a připouští zahraničními hřebci, jejich koně se umísťují na předních místech i na mezinárodních hodnoceních a sportují s nimi- parkury, drezura, zápřež, militaray, rodiče a sourozenci koní k vdění, protože mají ročně xx hříbat, nemohou si všechny odchovy nechat, podle požadavků kupce jsou schopni nabídnout zvíře "na míru" / ono to bude asi platit i o Studničkových, ale já Sixtovy znám, osobně/.
http://www.equichannel.cz/ceska-vyprava-na-svetove-vystave-haflingu-bodovala
V Ebbsu bych řekla, že dosáhnete cenově tak na hříbě nebo vyřazenou chovnou klisnu, pokud plemeno neznáte, koupíte si nejspíš draho a nikoli to, co chcete.
Souhlas se Žofré.
Já znám zas Studničkovi - za mlada jsem tam působila jako cvičitel pro jezd. tábory a turouše Obojí nakupují v Ebbsu.
Ale určitě souhlas, že je zbytečné jet nakoupit na výstavu, když už máme kvalitní chovný materiál v Čechách. Pokud člověk neví naprosto přesně, co na jedinci hledáte, tak bych do toho v zahraničí neinvestovala. Každopádně pokud máte peníze na velice drahý koňský program, určitě doporučuji. Doprovodný program výstavy je opravdu bohatý. Voltiž, kterou tam děti předváděly, byla naprosto nedostižná! Hafling bez lonže, na něm asi 5 dětí najednou, nejmladší tak 6letou holčičku si přehazovaly nad hlavami a zatímco ostatní na hudbu cvičily v kruhu kolem cválajícího koně sestavy... neskutečná podívaná! A samozřejmě manželka majitele Ebbsu (už nevím jméno), když tehdá s hřebcem skákala bez váhání asi metr padesát... taky jsme čučeli. Od takového malého koně, vážně výkony... mno, prostě, určitě je to show, na kterou v Čechách nenarazíte
anonymxxx
XXX.XXX.159.2
Díky všem za názory a rady :).