"Zaříkaváč" pro přepravu klisny

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2015 09:02
fríský

XXX.XXX.64.144

Dobrý den, hledám nějakého dobrého odborníka na přepravu mojí klisny, která je bohužel nenaložitelná - má panický strach z přepravy, pravděpodobně má nějaké špatné zkušenosti z minulosti-pravděpodobně byla namlácena bičem do něj. Bohužel při posledním pokusu o naložení se zranila. Prosím máte nějaký nápad či kontakt na někoho, kdo to umí? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.10.2015 09:07

Jakože k vám přijede někdo, zamlaská na klisnu a ta jako zázrakem sama v pohodě nastoupí?

Tak to bohužel nefunguje. Sežeňte si vozík a trénujte a trénujte.

29.10.2015 09:25
fríský

XXX.XXX.64.144

Samozřejmě, že to takto ani nepůjde Ano, to mám v plánu si půjčit přepravník, ale k ruce potřebuji někoho zkušeného, kdo má nějaké fígle, jak ji tam po dobrém dostat.

29.10.2015 10:51

fríský napsal(a):
Samozřejmě, že to takto ani nepůjde Ano, to mám v plánu si půjčit přepravník, ale k ruce potřebuji někoho zkušeného, kdo má nějaké fígle, jak ji tam po dobrém dostat.

Tihle:
http://www.konskazachranka.cz/cinnost-a-nabidka/

Máte myslím na výběr ze dvou možností:
1. víte, že má klisna problém a potřebujete ji toho zbavit, v horizontu týdnů a měsíců až roku a opakovaného systematického učení s odborníkem - tak to by šlo

2. potřebujete v krátké době klisnu naložit a máte čas na jeden- dva tréninky předem nebo žádný- tj. pokud ji na ten vůz nutně musíte dostat v krátké době v den D, tým z odkazu to zvládne, ale počítejte s tím, že nadále to bude spíš ještě horší.

29.10.2015 21:13

Záleží na tom odkud jste. Nakládání a přepravu problematičtějších koní dobře řeší tito pánové.
www.equitravel.cz
http://www.prepravakoni.cz
L. Nykl také nakládá problematické koně v naprostém klidu (východní Čechy) učil mi nastupovat dva, z toho jeden měl podobnou zkušenost jako váš a bez problémů. Telefon bych musela pohledat.

30.10.2015 14:22

Ano, pan Čechovský je moc dobrá volba- viděla jsem ho nakládat naživo, s problémovým koněm. Jeden z těch asi tří, které bych si na takovýto problém volala. Profík, přitom velmi empatický a ohleduplný ke koni.

30.10.2015 14:30
mgtka

XXX.XXX.92.43

Odkud jste?

31.10.2015 19:17
1.11.2015 09:25
fríský

XXX.XXX.64.144

mgtka napsal(a):
Odkud jste?

Jsem z Prahy.