Manirho
XXX.XXX.106.46
Dobrý den :)
Chtěla jsem se poptat, zda tu není někdo kdo jezdí s dušným koníkem hubertky? Jednu teď plánuji, ale bojím se aby to nebyla uběhaná hubertka.. popřípadě kdyby už kobča nemohla, kvůli dýchání, jestli nám ostatní ujedou..
Někdo nějaké zkušenosti?
Jezdila jsem Huberty s dušným koněm, ovšem on měl problémy v době, kdy byl na seně,
( reakce na nekvalitní seno), na trávě ne.
Od jara do podzimu se vždy dal dohromady a tak jsem většinou Huberta jela.
Pokud nebyl ok, nejela jsem. Taky se stalo několikrát.
Musím ovšem podotknout, že to byl kůň na sebe velmi opatrný a s vrozeným odporem k rychlému pohybu
Takže pokud se mu chtělo, běžel, pokud ne, neběžel i když mu ostatní mizeli v dáli.
Vždy jsme je někde dojeli, protože se některé úseky s překážkami jezdily víckrát.
Takže velmi záleží, jak se u vás Huberty jezdí a jakého máte koně.
Manirho
XXX.XXX.106.46
sisi58
napsal(a):
Jezdila jsem Huberty s dušným koněm, ovšem on měl problémy v době, kdy byl na seně,
( reakce na nekvalitní seno), na trávě ne.
Od jara do podzimu se vždy dal dohromady a tak jsem většinou Huberta jela.
Pokud nebyl ok, nejela jsem. Taky se stalo několikrát.
Musím ovšem podotknout, že to byl kůň na sebe velmi opatrný a s vrozeným odporem k rychlému pohybu
Takže pokud se mu chtělo, běžel, pokud ne, neběžel i když mu ostatní mizeli v dáli.
Vždy jsme je někde dojeli, protože se některé úseky s překážkami jezdily víckrát.
Takže velmi záleží, jak se u vás Huberty jezdí a jakého máte koně.
Kobča je plňas a i přes dušnost je celkem rapl takže kdyby jí ujížděli, tak se s ní asi budu muset prát, ale udržím jí navíc pojede i kamarádka na mém druhém koni (nedušném), tak to snad bude lepší.. a teďka už jsme na seně, pastva je vyžraná, tak tam chodí jen na pár hodin denně a aztím dýchá docela dobře, zvládne klusat několik metrů, taktéž cval a nekašle nic.. jen kdyby to byl uběhanej hubert, tak to nedá celé v tempu, bez nějakých krokových přestávek..
Ovšem teď mi pořadatelka psala, že to bude více méně v kroku (nebo na 2skupiny, těch co pojedou rychle a těch co pojedou pomalu), takže to asi risknu :) kdyby něco, tak to přinejhorším obrátím rovnou domů..
Díky za reakci
Dobry den, taky mam dusnyho konika a uvazovala jsem zda se vydat na Huberta taky. Nakonec jsem to odrekla. Sice slibovali pomalejsi tempo, ale nechtelo se mi to riskovat. Videt konika, jak by chtel za ujizdejicimi konmi a sam nemuze, to radeji zustanu doma, nez mu dat takovy trapeni jen proto, ze ja chci