Hubertova jízda a dušný kůň...?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Manirho

18.10.2015 18:44
Manirho

XXX.XXX.106.46

Dobrý den :)
Chtěla jsem se poptat, zda tu není někdo kdo jezdí s dušným koníkem hubertky? Jednu teď plánuji, ale bojím se aby to nebyla uběhaná hubertka.. popřípadě kdyby už kobča nemohla, kvůli dýchání, jestli nám ostatní ujedou..
Někdo nějaké zkušenosti?

18.10.2015 18:55
sisi58

XXX.XXX.218.3

Jezdila jsem Huberty s dušným koněm, ovšem on měl problémy v době, kdy byl na seně,
( reakce na nekvalitní seno), na trávě ne.
Od jara do podzimu se vždy dal dohromady a tak jsem většinou Huberta jela.
Pokud nebyl ok, nejela jsem. Taky se stalo několikrát.
Musím ovšem podotknout, že to byl kůň na sebe velmi opatrný a s vrozeným odporem k rychlému pohybu
Takže pokud se mu chtělo, běžel, pokud ne, neběžel i když mu ostatní mizeli v dáli.
Vždy jsme je někde dojeli, protože se některé úseky s překážkami jezdily víckrát.
Takže velmi záleží, jak se u vás Huberty jezdí a jakého máte koně.

Manirho

18.10.2015 19:30
Manirho

XXX.XXX.106.46

sisi58 napsal(a):
Jezdila jsem Huberty s dušným koněm, ovšem on měl problémy v době, kdy byl na seně,
( reakce na nekvalitní seno), na trávě ne.
Od jara do podzimu se vždy dal dohromady a tak jsem většinou Huberta jela.
Pokud nebyl ok, nejela jsem. Taky se stalo několikrát.
Musím ovšem podotknout, že to byl kůň na sebe velmi opatrný a s vrozeným odporem k rychlému pohybu
Takže pokud se mu chtělo, běžel, pokud ne, neběžel i když mu ostatní mizeli v dáli.
Vždy jsme je někde dojeli, protože se některé úseky s překážkami jezdily víckrát.
Takže velmi záleží, jak se u vás Huberty jezdí a jakého máte koně.

Kobča je plňas a i přes dušnost je celkem rapl takže kdyby jí ujížděli, tak se s ní asi budu muset prát, ale udržím jí navíc pojede i kamarádka na mém druhém koni (nedušném), tak to snad bude lepší.. a teďka už jsme na seně, pastva je vyžraná, tak tam chodí jen na pár hodin denně a aztím dýchá docela dobře, zvládne klusat několik metrů, taktéž cval a nekašle nic.. jen kdyby to byl uběhanej hubert, tak to nedá celé v tempu, bez nějakých krokových přestávek..
Ovšem teď mi pořadatelka psala, že to bude více méně v kroku (nebo na 2skupiny, těch co pojedou rychle a těch co pojedou pomalu), takže to asi risknu :) kdyby něco, tak to přinejhorším obrátím rovnou domů..
Díky za reakci

19.10.2015 19:39
axl

XXX.XXX.159.147

Dobry den, taky mam dusnyho konika a uvazovala jsem zda se vydat na Huberta taky. Nakonec jsem to odrekla. Sice slibovali pomalejsi tempo, ale nechtelo se mi to riskovat. Videt konika, jak by chtel za ujizdejicimi konmi a sam nemuze, to radeji zustanu doma, nez mu dat takovy trapeni jen proto, ze ja chci

Přidejte reakci

Přidat smajlík