Na jaře se chystám obsedat mého poníka ale ještě jsem poníka neobsedala, pouze velké koně a tak si nejsem jistá jestli ho můžu obsedat s mými 50kg a výškou 160cm, jestli nejsem moc těžká. Je to valášek který má 115-120 KVH. Přece jen není tak osvalený jako koně na kterých se jezdí. Určitě bych chtěla začít tak že na něm budu sedět po minutkách a pomalu zvyšovat aby se začal osvalovat.
Jak zní otázka? Jestli ho můžete obsednout? Odpověď je ano.
Já bych se spíš zajímala, kdo ho bude trvale jezdit. Přijde mi, že je to kůň pro vás prostě malý. Zejména když ho shledáváte málo osvaleným, tak to asi bude takový ten štíhlejší "sportovní" typ a nikoli mohutný koník, že?
Pokud ho chcete obsednout pro jiného jezdce, tak OK. Dost často skvělý charakter poníků umožňuje, že si jej obsedá přímo dítě (jištěné ze země dospělým), a dospělý jezdec jen přiježďuje.
aggitta
napsal(a):
Jak zní otázka? Jestli ho můžete obsednout? Odpověď je ano.
Já bych se spíš zajímala, kdo ho bude trvale jezdit. Přijde mi, že je to kůň pro vás prostě malý. Zejména když ho shledáváte málo osvaleným, tak to asi bude takový ten štíhlejší "sportovní" typ a nikoli mohutný koník, že?
Pokud ho chcete obsednout pro jiného jezdce, tak OK. Dost často skvělý charakter poníků umožňuje, že si jej obsedá přímo dítě (jištěné ze země dospělým), a dospělý jezdec jen přiježďuje.
Štíhlejší moc není, je celkem mohutný ale záda nemá ještě tak osvalená jako koně na kterých se jezdí. Není to nějaký malý poník, hlavu má výš než já. Chtěla bych ho obsednout a ze začátku přiježďovat a potom ho zařadit do pony školky a občas s ním zajet na vyjížďku. Bohužel nemám tady nikoho jiného kdo by obsedal tak to zbude na mně.