Problém s přední končetinou

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Babyhorse

15.10.2015 12:22
Babyhorse

XXX.XXX.18.86

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu s přítelem jsme si odkoupili koně se zlomenou přední nožkou tu jsme úspěšně vyléčili :3 problém ovšem nastal s druhou nožkou kterou zatěžoval cely půl rok víc než tu zlomenou :( po uzdravení nám začal pajdat na druhou nožku na kterou jsme zavolali dva veterináře jeden nám řekl, že se uvidí jak koník tu nohu rozchodí... Další nám udělal rengeny a ultrazvuk kde nám prostě řekl, že šlachy byli zatěžovány a předepsal nám jen alavis koník má ze zadu za zaprstní kostí bouly, kterou mi nikod není schopný vysvětlit :( koník na nohu běhá je temperamentní ale pří větší zátěži začne pajdat pajdá jen jeden den a druhy den je zase v pohodě a ani na tvrdém povrchu nezakulhá nemá někdo podobnou zkušenost ? prosím ?

15.10.2015 12:52
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Zdá sa mi divné, že na tie bouly vám ani jeden vet nič nepovedal. Predpokladám že RTG a sono boli čisté keď nenavrhol žiadnu liečbu. Máte teraz dve možosti, tá prvá je nechať koňa pár mesiacov tak, dobrať ten alavis a sledovať či to naozaj "rozchodí".
Druhá možnosť je zavolať dobrého veterinára - odborníka na pohybový aparát. Keď už máte snímky môžete to s ním najprv skúsiť konzultovať, neviem čo ste tam mali za veterinára a nechcem ho nijako haniť, ale už sa mi stalo že jeden veterinár na snímku nič nevidel a druhý áno. Za mňa čo sa pohybového aparátu týka môžem doporučiť MVDr. Žerta, mám s ním výborné skúsenosti.

15.10.2015 18:35
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Alavis je na houby, stejně jako všechny podobné přípravky, které se koním obvykle strkají. Je tam minimální využitelnost toho přípravku koňským tělem, takže jen zbytečně vyhazujete peníze. Pokud je problém v kloubu, jediné co zabírá je Tildren. Toto není jen můj názor, je to i názor MVDr Žerta, se kterým jsem řešila koně se špánkem (rtg + následná léčba)

Ušetřete za Alavis a zaplaťte si zhodnocení rtg nebo komplet nové rtg v Brně na klinice u MVDr Žerta, jak už tady kolegyně říkala. V létě mě komplet snímkování všech končetin pro 450kg koně včetně podání sedace a následně i tildrenu stálo 10500 Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík