Sophii
XXX.XXX.82.91
Zdravím, nevíte náhodou zda se dá nějak jednoduše vyrobit šampon či rozčesávadlo na koně? případně... opravdu by hodně vadilo, kdybych použila lidskou kosmetiku?
Já většinou používám na koně kosmetiku pro mimina (do očí neštípající šampony johnson&johnson), dětský olej Aviril, případně tu zinkovou mast na opruzeniny pro děti, lidské opalovací krémy sun blocky, když má kůň velkou lysinu na hlavě a pálí se od slunce. Pro vymytí po zranění stačí bohatě i antibakteriální mýdlo Protex nanesené na vatě navlhčené teplou vodou, někdy používám i antiseptický bezbolestný sprej od Dettolu nebo plastickou náplast od Urgo na menší nekrvácivé zranění (dost dobře to chrání před mouchama, nedostanou se do toho sračky a rána pod tím může dýchat a hojit se).
Kondicionér jsem teda nezkoušela, ale nemyslím si, že to bude nějak extra koni vadit, nebo že by mu z toho vypadala hříva. Jen bych šla ale do šetrného přípravku apriori určeného pro děti, ty nejsou tak agresivní.
Jednou mi vetka řekla, že prakticky cokoliv z lidských přípravků aplikované na vnější povrch zvířete, nebude dělat problém při využití ani u koní.
Samozřejmě nutno předem opatrně vyzkoušet, než se do toho pustíte fakt s vervou.