Domácí šampon/rozčesávadlo

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sophii

13.10.2015 21:30
Sophii

XXX.XXX.82.91

Zdravím, nevíte náhodou zda se dá nějak jednoduše vyrobit šampon či rozčesávadlo na koně? případně... opravdu by hodně vadilo, kdybych použila lidskou kosmetiku?

14.10.2015 16:31
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Já většinou používám na koně kosmetiku pro mimina (do očí neštípající šampony johnson&johnson), dětský olej Aviril, případně tu zinkovou mast na opruzeniny pro děti, lidské opalovací krémy sun blocky, když má kůň velkou lysinu na hlavě a pálí se od slunce. Pro vymytí po zranění stačí bohatě i antibakteriální mýdlo Protex nanesené na vatě navlhčené teplou vodou, někdy používám i antiseptický bezbolestný sprej od Dettolu nebo plastickou náplast od Urgo na menší nekrvácivé zranění (dost dobře to chrání před mouchama, nedostanou se do toho sračky a rána pod tím může dýchat a hojit se).

Kondicionér jsem teda nezkoušela, ale nemyslím si, že to bude nějak extra koni vadit, nebo že by mu z toho vypadala hříva. Jen bych šla ale do šetrného přípravku apriori určeného pro děti, ty nejsou tak agresivní.

Jednou mi vetka řekla, že prakticky cokoliv z lidských přípravků aplikované na vnější povrch zvířete, nebude dělat problém při využití ani u koní.
Samozřejmě nutno předem opatrně vyzkoušet, než se do toho pustíte fakt s vervou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík