Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tax

3.10.2015 10:39
tax

XXX.XXX.148.101

Dobré dopoledne! :) Vím že záleží hlavně na mě jenomže bych chtěla vědět názor ostatních lidí abych neudělala žádnou hloupost. Tak vám tedy napíšu ten 'příběh'

Můj milý tatínek má kamaráda a ten kamarád má pastvinku s poníkama. Jenomže už je nemůže mít a tak se zeptal mojeho tatínka (protože ví že má dceru a která holka by neměla ráda poníky, já je teda moc nemusím :D ) jestli bych náhodou nějakého nechtěla. Je to on našeho města něco přes 20 km a tatínek mě tam může brát jedenkrát týdně. Tak jsem tam s ním teď asi 2 měsíce jednou týdně jezdila za poníkama. trávila jsem tam celý den zatímco táta (s tatínkem už vás otravovat nebudu :D nejsem úplně malý děcko :D ) byl někde pryč. Měl tam pár valášků, dvě kobyly a jedna z nich měla hříbátko, kobylku. Ta s tím hříbětem se mi zalíbila nejvíc, ne proto že měla hříbě, ale proto že byla nejhodnější a prostě... Nejlepší! :D Na přání tátového kamaráda jsem to hříbátko naučila (úspěšně) nosit ohlávku a už umí i nastoupit do přepravníku, ale to uměla ta kobyla takže šlo v pohodě za ní. Maličká se nechá už i vodit, není to žádná hitparáda ale je to ještě mimino tak co byste chtěli :) Ale naučit hříbě na ohlávku není nic světoborného. No ale vraťme se k mému problému, ten kámoš by mi je klidně dal jenomže to město je přes 20km daleko, vlakem i busem je to dostupné ale zase není to zadarmo a jezdit tam několikrát týdně ještě k tomu když chodím do školy... A navíc bych je musela ustájit jinde protože ten tátův kamarát to tam ruší.

Nevím kolik by vyšli dva takovýto poníci, myslím cenově. A kdyby mi rodiče platili poníky tak by mi přestali platit i jezdecký klub do kterého jednou týdně chodím, protože platit 500kč měsíčně a ještě dva minikoně, na to nemáme peníze. Jenomže jezdím něco přes rok takže se musím ještě moooooc učit, protože jezdit neumím a chtěla bych se ještě učit. A na Gee jezdit nemůžu, má jenom 100 cm. Tak jsem si řekla že bych s ní mohla pracovat jen ze země a tak, přece jenom ježdění není všechno a dá se žít i bez toho :) A je mi 15 roků.
Nevím ještě kam půjdu na školu, chtěla jsem jít někam daleko na intr ale kdybych měla Gee tak bych tu zůstala.
Jenže to je ten problém, nevím co si o mě budou ostatní myslet jakože jezdím jen rok a už mám chudáky poníky...

A jestli je to vůbec dobrý nápad, samozřejmě že bych se o hodně věcech radila se zkušenýma trenérama a tak o tom není pochyb, ale o koních dá se říct nic nevím, v tom klubu je to jen povozit zadek a čau, takže tam není nic moc se učit. A nějaké ty knížky to není všechno, důležitá je taky praxe.
Není to tak že bych si přivezla Gee s miminem a začala řešit kam je dám, co mají žrát, a spoustu dalších věcí, to ne chci si to dopředu všechno zjistit.
Jen prostě nevím jestli je to dobrý nápad :/.

3.10.2015 11:39
aggitta

XXX.XXX.249.59

Začnu svou radu úplně z jiného konce, než možná čekáš. Podle věku a dalších údajů jsi v 9. třídě, nevíš kam půjdeš na školu, chtělas jít "někam daleko na intr". To je přání, které hodně vypovídá o Tobě - nevíš ještě, co vlastně chceš, na jaké povolání se připravovat, ale cítíš potřebu "vypadnout z domova" na intr, takže zřejmě to doma zrovna necítíš ideálně.
Dále uvádíš, že ti rodiče jsou ochotní dávat 500 Kč na jezdecký klub, ale na poníky ti nepřidají, ani nemohou, leda když bys opustila klub - ale 500 Kč měsíčně je na 2 poníky, i kdybys je měla doma na zahradě, strašně málo (na seno, kopytáře, očkování, nějakou ohlávku, minerální liz,...). Ustájení ti nikdo za tyto peníze nenabídne.
Navíc, pokud tedy půjdeš na intr, čeká tvé rodiče více výdajů, než dosud, když jsi bydlela doma a do školy chodila pěšky (nebo jen kousek dojížděla). Budeš ráda, když nasbíráš v oddíle dostatek praxe, abys buď v místě intru pokračovala jinde, nebo směla do dosavadního oddílu docházet o víkendech.
Uvázat si v 15 letech na krk 2 milé poníky, je prostě bláhové. Srdíčko ti říká ano, jsou to takoví mazlíci a chápu, že už k nim máš vztah, ale zde musí zapracovat také rozum.
I my dospělí, výdělečně činní, musíme svá přání krotit a své sny si plníme pomalinku.

3.10.2015 12:10
kallisto

XXX.XXX.135.38

Tohle bude zase Hana O bych řekla.

3.10.2015 13:52
aggitta

XXX.XXX.249.59

kallisto napsal(a):

Smutné je, že jakási "Hana O" může i takovéto dotazy znevažovat. Přitom toto vypadá věrohodně daleko víc, ale samozřejmě, může to být i vymyšlené. Ale v podstatě pak můžeme skoro jakýkoliv dotaz zvažovat, zda je opravdový či ne.

tax

3.10.2015 14:49
tax

XXX.XXX.148.101

kallisto napsal(a):

Cože?

tax

4.10.2015 09:43
tax

XXX.XXX.148.101

aggitta napsal(a):
Začnu svou radu úplně z jiného konce, než možná čekáš. Podle věku a dalších údajů jsi v 9. třídě, nevíš kam půjdeš na školu, chtělas jít "někam daleko na intr". To je přání, které hodně vypovídá o Tobě - nevíš ještě, co vlastně chceš, na jaké povolání se připravovat, ale cítíš potřebu "vypadnout z domova" na intr, takže zřejmě to doma zrovna necítíš ideálně.
Dále uvádíš, že ti rodiče jsou ochotní dávat 500 Kč na jezdecký klub, ale na poníky ti nepřidají, ani nemohou, leda když bys opustila klub - ale 500 Kč měsíčně je na 2 poníky, i kdybys je měla doma na zahradě, strašně málo (na seno, kopytáře, očkování, nějakou ohlávku, minerální liz,...). Ustájení ti nikdo za tyto peníze nenabídne.
Navíc, pokud tedy půjdeš na intr, čeká tvé rodiče více výdajů, než dosud, když jsi bydlela doma a do školy chodila pěšky (nebo jen kousek dojížděla). Budeš ráda, když nasbíráš v oddíle dostatek praxe, abys buď v místě intru pokračovala jinde, nebo směla do dosavadního oddílu docházet o víkendech.
Uvázat si v 15 letech na krk 2 milé poníky, je prostě bláhové. Srdíčko ti říká ano, jsou to takoví mazlíci a chápu, že už k nim máš vztah, ale zde musí zapracovat také rozum.
I my dospělí, výdělečně činní, musíme svá přání krotit a své sny si plníme pomalinku.

Jo děkuju, no až budu veliká tak si našetřím na velikého koně. Myslela jsem to tak že Gee by byla taková příprava na velikého koně. Ale Gee bez ježdění...

4.10.2015 10:28
aggitta

XXX.XXX.249.59

Musíš být realista - rodiče nejsou bohatí (nemáte peníze na rozhazování), čeká tě odchod na intr (nebudeš mít čas) a momentálně jsi ve věku, kdy nemůžeš tušit, kde nakonec budeš bydlet a žít. Poník, nebo jiný kůň, to je závazek na 10 až 30 let. K tomu se nyní nezavazuj, i kdyby ti někdo dával zdarma teplokrevníka...
Momentálně sbírej zkušenosti, čti knihy o chovu a výcviku, choď jezdit. Nic nemáš zmeškáno. Já si prvního koně kupovala ve 24 letech, a od té doby (30 let) jsem vždy nějakého měla.
Taky doma nebyly peníze ani podmínky na koně, ale od 15 let jsem chodila po oddílech a soukromnících a naučila se dost, abych si pak, po škole, na koně troufla.

xoxo

4.10.2015 12:59
xoxo

XXX.XXX.34.244

Taky se přikláním k tomu, aby sis je nepořizovala. Nejdříve zkus nasbírat co nejvíce zkušeností s koňmi i poníky, a až pak si nějakého pořiď.

tax

6.10.2015 19:27
tax

XXX.XXX.148.101

xoxo napsal(a):
Taky se přikláním k tomu, aby sis je nepořizovala. Nejdříve zkus nasbírat co nejvíce zkušeností s koňmi i poníky, a až pak si nějakého pořiď.

Jo :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík