Připuštění staré kobyly

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2015 22:26
Cavaleta

XXX.XXX.165.211

Dobrý den, chci se zeptat na Váš názor. Mám kobylu teď 21 let plnou života, blbe krmitelná.. poslední hříbě v roce 2009. Přemýšlela jsem, že bych ji na jaře připustila, ale nechci aby to pro ni znamenalo trápení nebo zhoršení zdr.stavu. Loni aktivne zavodila v hobby parkurech do metru, letos po zranění na závodech nezavadila. Dolécujeme natažený mezikostní sval. Samozřejme bych to zkonzultovala s veterinářem. Děkuji za Vaše nazory...chtěla bych aby mi tu jednou po ni neco zustalo..

29.9.2015 22:34
Cavaleta

XXX.XXX.165.211

Momentálně lepší foto nemam :).

29.9.2015 22:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Cavaleta napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat na Váš názor. Mám kobylu teď 21 let plnou života, blbe krmitelná.. poslední hříbě v roce 2009. Přemýšlela jsem, že bych ji na jaře připustila, ale nechci aby to pro ni znamenalo trápení nebo zhoršení zdr.stavu. Loni aktivne zavodila v hobby parkurech do metru, letos po zranění na závodech nezavadila. Dolécujeme natažený mezikostní sval. Samozřejme bych to zkonzultovala s veterinářem. Děkuji za Vaše nazory...chtěla bych aby mi tu jednou po ni neco zustalo..

Pokud je kobča v pohodě, nebo bude na jaře v pohodě jak po fyzické, tak po psychické stránce, tak bych neváhala.Proč nepřipustit.Přeji, aby se zadařilo a vše proběhlo dobře.

30.9.2015 08:20
aggitta

XXX.XXX.249.59

Už to tu bylo v diskuzích několikrát probíráno. Takže shrnutí:

BODY PLUS:
1. pokud je klisna v dobré kondici
2. pokud už měla hříbě
3. pokud rodila naposled před 1-3 lety
4. pokud rodila v roce, kdy ji chcete připustit
5. klisna má původ
6. jde o klisnu v akceleračním programu
7. klisna má úspěšné potomstvo (má sportovní výsledky, nebo je v HPK, nebo jde o lic. syna atd)
8. klisna není muchařka,
9. klisna má v pořádku nohy
10.viditelně na ní věk nepoznáte

BODY MINUS (odečítají se):
1. klisna není v dobré kondici, nebo ji při posledním ohřebení výrazně ztratila
2. klisna nikdy neměla hříbě
3. klisna hříbě měla před více jak 10 lety
4. klisna měla při posledním porodu velké komplikace
5. klisna nemá původ, nebo jde o kříženku
6. u potomků se objevilo něco negativního

Pokud vám po součtu bodů plus a odpočtu bodů minus vyjde alespoň 5, máte důvod to zkusit a připouštět. V opačném případě raději hříbě kupte.

30.9.2015 08:52
Cavaleta

XXX.XXX.59.106

Děkuji, promyslím to a prokonzultuji s vetem..

Přidejte reakci

Přidat smajlík