Kašel, chytlé plíce.. rada?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BroucekModroocko

20.9.2015 10:37
BroucekModroocko

XXX.XXX.106.46

Zdravíčko.
Asi před dvěma měsíci mi začala kašlat kobča, zničehonic, když jsme byli na vyjížďce se ve cvalu zastavila a rozkašlala. Sváděla jsem to na to sucho, co v létě vládlo, ale i tak mi to nedalo a zavolala jsem si veterináře. Verdikt zněl, že má chytlé plíce (více levá strana) a že neví z čeho to přímo je. Pak tedy, že to je asi škrkavkami (byla odebrána z blbých podmínek a docela dlouho jsme řešili odčervení, koprologii atd). Dobře, dostali jsme tedy prášky, název si nepamatuji, něco na V.
Ale jde mi to, že i když už je to měsíc co léky dobrala, tak stále kašle. Pro představu její stav: normálně žere, začervená už by neměla být (to jsme vyřešili), zakašle párkrát za den (skloní hlavu k zemi a tak rádoby dusivě 3x zakašle, nebo jak to popsat), ale s koňmi se po ohradě normálně honí, dokonce je ona ta co vyvolává konflikty a prohání koně a u toho nezakašle ani jednou. Většinou, když se vyválí v prachu a nebo semtam když normálně stojí. Ale dušná určitě není, pořítám jí dechy jsou pořád stejné.
Vůbec bych sem nepsala, je mi jasné že tohle se řeší s vetem, jen s tím mým nejsem spokojená, do telefonu mi řekne ať jí dám čas a nepřijede si ji ani poslechnout, tak se poohlížím po novém.
Vás jen prosím o radu, například nějaké čajíčky apod?
Seno má mokré, protože sdílí prostory a výběhy s dušným koněm, takže jsou všichni do jednoho na máčeném senu, aby s nima mohl být.
Díky.

20.9.2015 15:49
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

BroucekModroocko napsal(a):
Zdravíčko.
Asi před dvěma měsíci mi začala kašlat kobča, zničehonic, když jsme byli na vyjížďce se ve cvalu zastavila a rozkašlala. Sváděla jsem to na to sucho, co v létě vládlo, ale i tak mi to nedalo a zavolala jsem si veterináře. Verdikt zněl, že má chytlé plíce (více levá strana) a že neví z čeho to přímo je. Pak tedy, že to je asi škrkavkami (byla odebrána z blbých podmínek a docela dlouho jsme řešili odčervení, koprologii atd). Dobře, dostali jsme tedy prášky, název si nepamatuji, něco na V.
Ale jde mi to, že i když už je to měsíc co léky dobrala, tak stále kašle. Pro představu její stav: normálně žere, začervená už by neměla být (to jsme vyřešili), zakašle párkrát za den (skloní hlavu k zemi a tak rádoby dusivě 3x zakašle, nebo jak to popsat), ale s koňmi se po ohradě normálně honí, dokonce je ona ta co vyvolává konflikty a prohání koně a u toho nezakašle ani jednou. Většinou, když se vyválí v prachu a nebo semtam když normálně stojí. Ale dušná určitě není, pořítám jí dechy jsou pořád stejné.
Vůbec bych sem nepsala, je mi jasné že tohle se řeší s vetem, jen s tím mým nejsem spokojená, do telefonu mi řekne ať jí dám čas a nepřijede si ji ani poslechnout, tak se poohlížím po novém.
Seno má mokré, protože sdílí prostory a výběhy s dušným koněm, takže jsou všichni do jednoho na máčeném senu, aby s nima mohl být.
Díky.

Pokud nejsi spokojená s vetem, tak si zavolej jiného, řekni, co jste za vyšetření již udělali s předchozím a uvidíš, co ti poradí další.Víc vetů, víc pohledů a rozdílné léčby.

BroucekModroocko

21.9.2015 07:59
BroucekModroocko

XXX.XXX.106.46

gitule vrtule napsal(a):
Pokud nejsi spokojená s vetem, tak si zavolej jiného, řekni, co jste za vyšetření již udělali s předchozím a uvidíš, co ti poradí další.Víc vetů, víc pohledů a rozdílné léčby.

Asi to bude nejlepší, právě už od známých sháním čísla na jejich vety, protože ten můj mě zklamal smajlík

21.9.2015 08:37
sisi58

XXX.XXX.218.3

Broučku, urychleně volejte jiného veta a dopředu se zeptejte, zda má zkušenosti s dušnými koňmi.
Mě nezkušená veterinářka během půl roku udělala z nachlazené, kašlající kobyly, kobylu dušnou!
Ve finále z ní vylezlo, že s dušnými koňmi nemá zkušenosti
Nějaké počítání dýchání je k ničemu.
Věřte mi, měla jsem dva dušné koně a nikomu to nepřeju
Sežeňte ODBORNÍKA, máte tak 2měsíce, než budete mít koně dušného.

21.9.2015 10:12
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Určite by som volala iného veterinára, ak nikoho nepoznáte skúste napísať oblasť odkiaľ ste chodí sem veľa ľudí možno niekto poradí..
Čo ale určite môžete aj bez veta sú čaje na vykašliavanie, alebo bylinky, veľmi dobré skúsenosti máme s "kašlíkom" od Dromy.

21.9.2015 13:28
lizbeth

XXX.XXX.213.21

BroucekModroocko napsal(a):
Zdravíčko.
Díky.

Přesně takto to začalo i s naší kobylou...asi z plesnivého sena chytnutá plíce, přeléčeno ATB, ale kobyla stále takto kašlala, jak popisujete...bohužel už jí to zůstalo a nyní je dušná a s každým rokem je více a více omezená v pohybu a přibývá horších dnů...být Vámi tak okamžitě volám jiné veterináře, klidně více, popsat po telefonu situaci a sama uvidíte, co vám nabídnou-jestli přijedou a co vám řeknou, tady bych na nic nečekala, zpětně je to už nevratné

Přidejte reakci

Přidat smajlík