Pronájem - vaše zkušenosti?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

utrt

12.9.2015 18:27
utrt

XXX.XXX.157.193

Jaké máte zkušenosti s tím, že si najmete někoho ke svému koni? Budu si z finančních důvodů muset někoho takového najít, ale trochu se toho bojím - přecejenom nikdy nevíte co se lidem honí hlavou, a kůň není hračka. Výhody jsou jasné - peníze, čas, kůň by v mé nepřítomnosti nestál..
Taky bych se chtěla zeptat - jaká myslíte že je vhodná cena za ježdění 1x-2x týdně + když jsem pryč (víkendové výlety, týden na lyžích atd.) při ceně ustájení nějakých 5500?

13.9.2015 08:28
liva

XXX.XXX.31.32

Mám ze svého okolí spíše negativní zkušenosti.
Různých diskuzí na toto téma je plný internet. Jak že strany nájemce tak pronajímatele a moc pozitivního v nich není.
V mém okolí všechny pronájmu skončily v okamžiku, když se kůň zranil. A nebyla to vina člověka, prostě nešťastná náhoda ve výběhu.
Všichni nájemci ukončili spolupráci, protože investovat peníze do koně na kterém se nedá jezdit, je přece blbost.
A majitel zůstal na náklady na veterináře a péči o nemocného koně, ustájení...nakonec stejně sám...

13.9.2015 09:34
aggitta

XXX.XXX.65.76

Než si člověk koupí koně, zvažuje pro a proti. Mít vlastního koně je vždy nákladnější, než si platit kdekoli za jednotlivé hodiny nebo platit někomu za pravidelné ježdění jeho koně. Ale - je to nákladnější, ale majitel je pak jediný, kdo o koni rozhoduje, má ve svých rukou způsob a intenzitu pracovního využití koně. Pokud koně poskytnete někomu na pravidelné ježdění bez vašeho dohledu, tuto kontrolu ztrácíte. Nenajdete své dvojče, které by zcela kopírovalo váš sed, vaše pomůcky, vaše rozhodnutí, kdy koně pošetřit a kdy pohonit, kdy pochválit, kdy potrestat a navíc ze země nikdy necítíte, kdy kůň cokoli potřeboval (můžete tedy použití bičíku vidět jako nesprávné, ačkoli vy byste, sedíc na koni v téže situaci postupovala stejně).
Říká se - spolek je dobrá věc, ale dva už jsou moc... tím se chce říct, že se patrně dřív nebo později neshodnete, a stojí příspěvek cca 1500 Kč měsíčně za to?

utrt

13.9.2015 14:10
utrt

XXX.XXX.157.193

Nejde o koupi koně, koně už máme ale chceme měnit ustájení, nejlépe vyhovující stáj je o 1500 dražší než ta, ve které jsme teď, ale více než teď mi rodiče platit nebudou a já sama si taky tolik přispívat nemůžu..

13.9.2015 15:19
aggitta

XXX.XXX.65.76

utrt napsal(a):
Nejde o koupi koně, koně už máme ale chceme měnit ustájení, nejlépe vyhovující stáj je o 1500 dražší než ta, ve které jsme teď, ale více než teď mi rodiče platit nebudou a já sama si taky tolik přispívat nemůžu..

Já vím, že koně máte, ale máte ho, že jste ho chtěli mít, aby jste si s ním pracovali dle svého.
Těch 1500 Kč je od spolujezdícího dosažitelná suma, ale hrozí, že vám koně tím či jiným způsobem "zkazí". V konečném důsledku to málokdy bude pozitivní zkušenost.
Možná bych nechala raději koně v méně vyhovující stáji, ale bez toho, aby na něm jezdil i kdosi jiný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík