Zdravim. Tak jsem se rozhodla s konickem skusit bezudidlovku poridila jsem si Sidepull. Konik prijal zmenu pomerne uspesne zvladli sme v podstate vse v utesitelne mire ale zhruba po dvaceti minutach mi zacal hrozne lehat do ruk. Normane jsem ho jezdila na dvou prstech a tohle me dost zarazilo. Dokaze mi nekdo rict cim to je? Delala jsem neco cim jsem to u neho vyvolala? Jakakoliv rada mi pomuze...Moc rada si prectu zkusenosti s prechodem na bezudidlove uzdeni. Predem mooooc diky.
Se sidepulem zkušenost nemám, ale všechny koně jezdím na parelce - přílišné lehání do ruky pro mě znamená, že mám moc "měkkou" ohlávku a že si musím vzít ostřejší. Další možnost je, že když kůň zjistil, že mu tlak udidla v hubě nebrání natáhnout se a uvonit se, tak si začal uvolňovat ztuhlé svaly a protahovat se.20 minut práce by tomu zhruba odpovídalo. Jeslti máte někoho zkušenějšího v okolí, poproste ho, aby se na vás chvíli díval ze země - nebo ho na koně posaďte a chvíli se na něj dívejte ze země vy - lépe odhadnete, co se právě s koněm děje.
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jak reaguje na sidepull při práci ze země? Např. při ohýbání krku, couvání na ruce...