Koniik
XXX.XXX.73.76
Ahoj, mám doma koníka se kterým jezdíme v anglickém stylu. Pouze rekreačně. Chtěla bych s koníkem přejít na westernové ježdění a vím, že koupě westernového sedla nestačí. Chtěla bych se zeptat jestli by jste mi nemohli doporučit nějakou opravdu dobrou a srozumitelnou literaturu podle které bychom mohli s koníkem postupovat? Je mi jasné, že knížka trenéra nenahradí. Toho si ale bohužel dovolit nemůžu.
Gitule vrtule
XXX.XXX.148.31
Koniik
napsal(a):
Ahoj, mám doma koníka se kterým jezdíme v anglickém stylu. Pouze rekreačně. Chtěla bych s koníkem přejít na westernové ježdění a vím, že koupě westernového sedla nestačí. Chtěla bych se zeptat jestli by jste mi nemohli doporučit nějakou opravdu dobrou a srozumitelnou literaturu podle které bychom mohli s koníkem postupovat? Je mi jasné, že knížka trenéra nenahradí. Toho si ale bohužel dovolit nemůžu.
Westernové ježdění 1a2 díl, ale chce to spíš trenéra, kterej ti tak při 5 lekcích řekne základ, jak má vypadat sed apod.Trenér je stránka finanční, ale na druhou stranu k nezaplacení.Ono něco jiného je číst a něco jiného je oko zkušeného trenéna, který upraví sed a pod.Navíc si myslím, že dát něco kolem 3000Kč za pár lekcí není tak nákladné, když vezmu v úvahu, že uspokojivé sedlo na koně vyjde kolem 10,000Kč.Peníze a čas investovaný do trenéra bude k vašemu a koňskému prospěchu.Teorie čtená nikdy nenahradí praxi v sedle.Ale je to otázkou, zda dotyčný chce, či nechce investovat.Já investovala a taky na tom finančně nebyla skvěle, ale jednu hodinu za 14 dní, čtvrt roku a pokrok byl znát a dál již sama.
Koniik
XXX.XXX.73.76
Mohla bych se zeptat kdo je autorem? O trenérovy určitě ještě popřemýšlím, pár lekcí by se do začátku hodilo.
Gitule vrtule
XXX.XXX.148.31
Koniik
napsal(a):
Mohla bych se zeptat kdo je autorem? O trenérovy určitě ještě popřemýšlím, pár lekcí by se do začátku hodilo.
Http://www.martinus.cz/?uItem=14259 tohle je jedna a tohle druhá http://www.martinus.cz/?uItem=57581.