Zajištění ohradníkové branky proti otevření

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

susu

13.7.2015 23:16
susu

XXX.XXX.16.91

Dobrý večer, zajímalo by mě, jak řešíte u ohradníků zajištění elektrické branky proti otevření nepovolanou osobou. Existuje nějaká vychytávka, krom toho, že se ohradník provleče i přes rukovjátko?Nic mě nenapadá, třeba tuje někdo chytřejší díky..jinak velká část ohrady je pevná, ale výpusť musím ze stavebních důvodů řešit zatím jen pružinama

13.7.2015 23:21
mgtka

XXX.XXX.22.116

Já mám udělaný jeden východ z ohrady na louku, kde by se mohli dostat i běžní čumilové, nemám tam klasické rukojeti, mám obyč brankový izolátor a na obyč kovové karabince přidělanou ohradníkovou pásku. Takže to téměř nejde vidět a dokud je ohradník zapnutý asi mi to ani nikdo neotevře.

16.7.2015 08:24
westernlove

XXX.XXX.195.188

Kamarádka má ohradu z plastových tyček a pásky.Omotává kolem ručky a tyčky řetaz a zamyká na zámek.Musí pak vypnout zdroj, odemčít zámek a odmotat řetaz aby to otevřela...

16.7.2015 11:14
aggitta

XXX.XXX.65.76

Sice vím o případu, kdy děcka pustila z ohradníku stádo jalovic (stalo se o 3 vesnice dál), takže možná je někde na místě branku lépe zajistit (pokud tedy děti nevezmou nůžky nebo kleště a ohradník "neotevřou" mimo branku)...
...ale já mám raději branku funkční, protože ji lze otevřít když potřebuji a nemusím utíkat vypínat proud. Za těch 20 let pasení v ohradníku nám ho protrhli jen havárky motoristů (paseme u silnice), zvěř, cizí stádo krav. Pokud nám někdy uprchli koně, tak nikoli proto, že by kdosi svévolně otevřel ohradník. Ale je fakt, že 30 let pilně pracuji na dobrých vztazích se všemi z okolí (povožení dětí na dětském dni, dovolení si jít koně pohladit, dát mrkev, tvrdé pečivo - množství zkontroluji a když tak zredukuji na přijatelné), a tak nikomu nevadíme, nikoho neprudíme.

16.7.2015 14:15
mgtka

XXX.XXX.92.145

No právě, dneska jsou lidi různí a těch nepřejícných je co raz více. Taky jsme zatím problémy neměli (ťuk, ťuk) ale nemíním tomu jít naproti, radši to pořeším hned než až se něco stane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík