Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

xTimix

16.5.2015 16:46
xTimix

XXX.XXX.36.198

Zdravím, prosím o radu alebo skúsenosti. Včera som si doviezla domov moju kobylu aj so starším valachom. Majú vonkajšie boxy, ako výbeh trávu. ( Predtým boli tiež vedľa seba v boxoch v maštali, aj vo výbehu ale len pieskovom). Včera večer dostali večeru a seno, bola som ich pozrieť o polnoci a boli celkom kludní. O 3 ráno valach hodinkoval a kobyla chodila po boxe, ráno o 6 boli znova v kľude, oddychovali. dostali jest, išli na trávu a na obed som ich znova zatvorila ( nie sú zvyknutí na toľko trávy, tak tam nemôžu byt nonstop). Takýto režim mali aj v predchádzajúcej stajni, že na obed sa išlo dovnútra. Chvíľku bol kľud, o 12 kobyla znova dupe nohou a hádže hlavou v okne. Jedia, pijú aj bobky a moč je normálny. Myslite si, že si zvyknú ? Očividne sú v boxoch nervózni len niekedy. Poobede boli znova vonku, zapáčilo sa im lietať do boxu a von tak som ich po hodine a pol zatvorila lebo už sa nepásli len vymýšľali a sami od seba stáli v boxoch. Od vtedy už dve hodiny odpočívajú a ani nevykuknú von.V boxoch majú mrežu medzi sebou, ako boli zvyknutý v predchádzajúcej stajni. Nechcem aby tu boli nešťastní, tak by som rada vedela či niekto nemá podobné skúsenosti, že to časom prejde a zvyknú si.

16.5.2015 18:49
sisi58

XXX.XXX.218.3

Vydržte a buďte v klidu. Pokud mají koně jeden druhého a to, co potřebují, na prostředí si zvyknou.
Nevím, zda jste měla někdy psa od štěněte, pokud ano, určitě si vzpomínáte, že si také nezvykl za 1den.
A v nové škole, v nové práci, to si také nezvyknete hned za den.
Dál koníky kontrolujte, ale pokud není nic závažného k řešení, nechte je být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík