Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

šimlička

18.4.2015 09:44
šimlička

XXX.XXX.211.245

Dobrý den, chtěla bych požádat chovatele, zdali by se nepodělili o své zkušenosti s krmením březích kobylek a třeba přidali nějaké vychytávka, rady, tipy, aby se měly i ty ostatní holky co nejlépe smajlík
Já mám momentálně kobylku pár dní před porodem, dávám 3l jádra ( šrot na hrubo - převážně oves, trochu ječmene a kukuřice) k tomu vařím lněné semínko (když nestíhám dávám extrudované), přidávám H ( kvůli línání) a MSM na klouby (je to už trochu dáma v letech), bylinou směs na dýchání a vše zaleju troškou melasy... samozdřejmě nejsem si jistá zdali by nebylo třeba toto ještě trochu vylepšit...
Jinak seno mám pěkné a celkem dávám koním hodně a občas kupuji mrkev, ale spíše nárazově, jelikož v okolí tu nikdo neprodává a musíme jezdit celkem daleko.
Předem děkuji smajlík

20.4.2015 08:35
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Ja pridávam dva mesiace pred pôrodom minerálny doplnok pre žrebné kobyly, pre istotu, aby im nič nechýbalo. Používam prípravky od Orlingu, ale existujú rôzne. Pri pôrode a dva dni po ňom znižujeme jadro a potom dávky zvyšujem podľa toho ako kobyla vyzerá (niektorá kojením začne rapídne chudnúť, iná je v pohode). Inak nič extra neriešime. Najdôležitejšie je to kvalitné seno a dobrá pastva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík