Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nuray

16.4.2015 18:20
Nuray

XXX.XXX.153.63

Dobrý den,
čtu teď spoustu článků o převedení koně k novému majiteli, o papírech atd.
Budu si teď pořizovat (cca do 2 měsíců) koně na vlastní pozemek. Ze stránek ÚEK jsem si stála několik dokumentů, ale horko těžko se v tom vyznávám. Vlastního koně jsem ještě neměla, takže je tohle pro mě ještě trochu (velmi) neznámá ves. Mohl by někdo poradit? smajlík

A ještě jeden dotaz... koník má registraci USA (AQH), znamená to tedy, že má i modrý průkaz nebo ho mít nemusí? (nebo je to jako průkaz?) Majitele jsem se neoptala ještě. Zatím jsme toho moc neprobrali, teprve se na něj pojedu podívat.

Děkuji moc za Vaše reakce.

16.4.2015 19:10
mgtka

XXX.XXX.92.148

Každý koník musí mít knížku, kde by se pak psalo očkování..
Doufám, že toho o koních jejich chovu a chorobách i ostatních věcech víte hodně. a samozřejmě, že domů ne jednoho koně ale alespoň dva.
Jinak když jsem stěhovala koně domů, zřídila jsem si akorát hospodářství, nemám stáje ale pastevní ustájení.

Nuray

16.4.2015 19:16
Nuray

XXX.XXX.153.63

Ovšem, to vím, další koně budu pořizovat ale asi o 1 - 2 měsíce později. V těchto věcech se samozřejmě orientuji, okolo koní se pohybuji téměř 12 let. Jen jsem nikdy neměla svého. Také budu mít pastevko, ale nevím, kde se co má registrovat.

Nuray

16.4.2015 19:20
Nuray

XXX.XXX.153.63

Ale to s tím průkazem jsem myslela jinak. Jestli když má registraci USA tak má 100 % i průkaz nebo jestli to stávající majitel mohl nějak obejít a mít registraci ale bez průkazu... pokud to chápete :) Jen abych věděla, na co se případně připravit.

16.4.2015 19:40
canis lupus

XXX.XXX.210.36

Jestli myslíte průkaz jako PP, tak to je certifikát o registraci u dané asociace. Měla byste ho dostat s koněm. Modrý průkaz (a registraci na UEK v ČR) kůň taky musí mít.

16.4.2015 19:48
Majka111

XXX.XXX.47.1

Nuray napsal(a):
Ovšem, to vím, další koně budu pořizovat ale asi o 1 - 2 měsíce později. V těchto věcech se samozřejmě orientuji, okolo koní se pohybuji téměř 12 let. Jen jsem nikdy neměla svého. Také budu mít pastevko, ale nevím, kde se co má registrovat.

Koně je sobecké nechat byť jediný den o samotě. Přivezte si je najednou, kůň je stádové zvíře!

Nuray

16.4.2015 19:54
Nuray

XXX.XXX.153.63

Majka111 napsal(a):
Koně je sobecké nechat byť jediný den o samotě. Přivezte si je najednou, kůň je stádové zvíře!

Prosím, tohle sem teď nepleťte.

Nuray

16.4.2015 19:54
Nuray

XXX.XXX.153.63

canis lupus napsal(a):
Jestli myslíte průkaz jako PP, tak to je certifikát o registraci u dané asociace. Měla byste ho dostat s koněm. Modrý průkaz (a registraci na UEK v ČR) kůň taky musí mít.

Ano, děkuji.
Mohl by mi někdo poradit ještě s tou registrací pozemku ?

B.....

16.4.2015 20:37
B.....

XXX.XXX.70.18

Dobrý večer, pro změnu majitele budete potřebovat tento dokument http://www.uek.cz/download/zmena.pdf, který vyplní jak stávající majitel tak i majitel dosavadní. Společně jej pak s průkazem koně pošlete. K druhému dotazu, určitě bych se informovala u majitele, ale každý kůň by měl mít (musí) průkaz, kde bude zapsáno vše potřebné. Přeji hodně štestí. :).

Nuray

16.4.2015 20:44
Nuray

XXX.XXX.153.63

B..... napsal(a):
Dobrý večer, pro změnu majitele budete potřebovat tento dokument http://www.uek.cz/download/zmena.pdf, který vyplní jak stávající majitel tak i majitel dosavadní. Společně jej pak s průkazem koně pošlete. K druhému dotazu, určitě bych se informovala u majitele, ale každý kůň by měl mít (musí) průkaz, kde bude zapsáno vše potřebné. Přeji hodně štestí. :).

Děkuji Vám, konečně jsem se něco dozvěděla :).

17.4.2015 07:40
elizabetha

XXX.XXX.101.62

Plus ještě pozor u AQH na poslání změny do USA vyplnuje se Transfer formulář který se posílá společně s papíry. Měl by jej vyplnit a poslat a zaplatit stávající majitel ale můžete se domluvit že si to uděláte i sama jen je nutné mít na trasferu jeho podpis. pokud je majitel člen AQHA bude to levnější pokud není stojí přepis cca 2000kč (nevím přesně kolik ale kolem této částky se to pohybuje)
Potom přepis v modré knížce jak radili příspěvky výše ten je zdarma.

A nakonec si člověk musí zažádat o hospodářství když má koně doma ale s tím už bohužel neporadím vím akorát že se musí vést nějaký deník a psát se do něj každý výjezd s koněm každý nově příchozí a odchozí kůn atd.

Nuray

18.4.2015 22:00
Nuray

XXX.XXX.153.63

Děkuji Všem, paní mi slíbila, že mi s tím pomůže, tak jsem moc ráda... smajlík toho papírování je hrozně moc...

Přidejte reakci

Přidat smajlík