Leeenice
XXX.XXX.41.14
Dobrý den, mám dotazy ohledně jezdeckých soutěží. Je velmi těžké najít takové téma ucelené a detailně. Proto prosím o radu zkušené lidi, kteří se v tomto tématu velmi dobře orientují. Prosím nepište nějaké své domněnky, potřebuji to vědět přesně, moc děkuji.
Zajímá mě, jaký je rozdíl mezi veřejným tréninkem a soustředěním? A ještě tápu v některých zkratkách soutěží a nevím co znamenají, základní zkratky znám, ty již vysvětlit nepotřebuji.
CAI3* – H4 WcupQ první část vím, ale nerozumím, co znamená část za pomlčkou. Někde je H, někde A a někde P a je za tím většinou číslo 4, to také nevím, co znamená (CAI3*– P4 nebo CAI-A) Vím, že A je spřežení, ale proč je to A ještě za pomlčkou? Dalším je: CSIYH1*incl.8yo, vím co znamená CSIY, zbytek netuším. Např. jestli to H je to samé H jako u té zkratky za pomlčkou, nebo zase znamená něco jiného? A poslední je CEI1*/ 2* to znamená, že soutěž je jedno i dvou hvězdičková zároveň nebo část jednohvězdičková a část dvou?
Dále se chci zeptat na Světový drezurní test, co je to za soutěž a jaké mají výhody ti co vyhrají? Nějaká kvalifikace?
A taktéž různé šampionáty? Tyto všechny soutěže slouží ke kvalifikaci na MS? Čím se liší šampionát od třeba jezdeckého poháru? Dělení na národní, mezinárodní aj. soutěže znám, spíš jde o dělení na šampionát, seriály, poháry atd. V tom mám zmatek.
Čím jsem přivedena ještě k otázce, jak probíhá kvalifikace na Olympiádu? Kolik závodů a jaké umístění musí jezdci vyhrát?
A kvalifikace na Velkou Pardubickou?
A jaké jsou světové závody ve westernu? Někde jsem snad četla, že mistrovství Evropy je jen jednou za 2 roky?
Budu moc vděčná za odpovědi, klidně se můžete rozepsat i více, na co jsem se neptala, ale týká se to tématu.
L.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Skratka YH znamená young horses, teda mladé kone. H4 predpokladám bude počet koní v záprahu?
CEI1*/ 2* Je zvláštna kombinácia, neviem si to predstaviť, ako to môže byť omyl, alebo len rozpis v propozíciách, že v týchto dvoch súťažiach je napr povinná váha 70kg.
Kvalifikácie sú v každom športe individuálne, každoročne bývajú zverejnené v pravidlách. Skúste si jedntolivé podmienky pozrieť na webe fei.org, býva to vo všeobecných pravidlách. Obvykle sa nestačí kvalifikovať na MS, či ME, v športoch, kde je pretlak kvalifikovaných koní musí byť dvojica aj vybratá do reprezentácie- o tom už rozhoduje výbor konkrétnej disciplíny.
Na VP sa kvalifikuje kôň, ktorý dovŕšil 6 rokov a absolvoval aspoň jeden z kvalifikačných dostihov. Na štart sa už potom dostanú kvalifikované kone s najvysším ziskom.
Leeenice
XXX.XXX.41.14
Ahoj a díky. Pak ale nechápu, proč je někdy to YH4 a někdy Y - H4. Někdy je tam pomlčka, někdy ne. A není to jen H, ale i P nebo A... Mám v tom totální guláš a v pravidlech jsem našla jen ty základní zkratky..