Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ozzy23

23.3.2015 18:10
ozzy23

XXX.XXX.53.52

Ahojte, mam 17-ti letou minishetty u ktere loni prodavajici tvrdil, ze je brezi asi od kvetna. Je to celkove hodne zkazeny ponik a chytat ho v ohrade je vzdy boj. Dnes jsem ji opet asi 20 min. nahanel a az kdyz se unavena sama zastavila a nechala si dat voditko a pamlsek, funela jak masina, ale hlavne me zarazilo, jak ji "chcalo" z veminka. Mela je uplne mokry a voda ji tekla i po nohach. Myslite, ze uz pousti mlezivo nebo proste byla jen tak zpocena? Dekuji za nazor!

23.3.2015 19:16
aggitta

XXX.XXX.65.76

Otázka je, jestli něco teklo z vemínka (má je tedy nateklé), nebo jestli jen stékal pot po vemínku a nohách. U klisničky tedy ne, ale u poníka hřebce 90 cm v zápřahu jsem podobné pocení zažila - pod koněm, když se zastavilo, úplná louže. Také kapal pot ze slabin... Ale uhonit osobně koně aby se takto zpotil se mi zdá neuvěřitelné, musel byste mít fakt dobrou kondičku.
Na druhé straně informace "je březí asi od května" je dost nepřesná. Dejme tomu, že zabřezla 1.5., pak má cca 1.4. termín porodu plus minus 3 týdny - už by mléko mohla ve vemínku mít...

23.3.2015 19:38
anobbona

XXX.XXX.84.98

Jé já na vás teď vzpomínala, jestli teda máte březí kobylku nebo ne...
jak se vám kobča zdá, roste jí břicho?
Já mám taky dvě ponice, ta jedna je stopro březí, druhá si nejsem jistá, termín kolem 1.6.2015, včera jsem obě kontrolovala, ta určo březí je protivná a při pokusu o dotyk vemínka kopala, druhá stála v pohodě a nechala se ošahat. Ani u jedné bych neřekla, že mají zvětšené vemínko - jenže vidět tam není, mají cca 90cm a i když jsem si klekla, tak jsem přes ty pupky neviděla nic a dotykově jsem sice struky nahmatala a i docela velké dudlíky, ale nalité určitě ještě nebyly.
Zkontrolujte kobylku i nyní a zkuste rukou ošahat vemínko.

ozzy23

23.3.2015 19:44
ozzy23

XXX.XXX.53.52

Ponicku jsem koupil nebo spis vykoupil od Vietnamskeho obchodnika jako spolecnika ke svemu koni. Netusim co s ni Vietnamec zamyslel, ale bylo mi ji lito. Lamanou cestinou mi rekl, ze je brezi a s hrebcem byla od kvetna (hrebec s ni byl opravdu ve vybehu). Rikal jsem si ze pockame a uvidime. Je teda jako balon, ale to jsou ti mali vsichni. Az dnes me prekvapilo, jak mela mokre to vemeno. Nezda se mi ale, ze by bylo nejak zvetsene...

ozzy23

23.3.2015 19:53
ozzy23

XXX.XXX.53.52

Bricho se ji mozna vice provesilo, driv byla vic kulata. Dudliky ma hodne vytahane, ale to spis bude vekem a predchozimy hribaty. Kdyz ji osahavam u slabin, snazi se me kopnout. Ale hlavne se absolutne neda chytit. Loni jeste vzdy stala a cekala na pamlsek a v pohode si nechala dat voditko. Tak nevim.... Pockame a uvidime.

23.3.2015 22:05
anobbona

XXX.XXX.84.98

No já včera taky šahala na vemínka těm dvoum a dudlíky mají teda veliké, až mě to překvapilo jak a to hříbata stopro nikdy neměly. Mě se březostí změnila povaha u kobylek hodně - první (ta co je určitě březí) co byla milučká, došla si pro pohlazení, neohnala se, nekopla by, byla prostě ta hrozně hodňučká, tak je nyní jak saň, napadá psy, jehňata a i na našeho malého se škaredě dívá, už ho i několikrát zatahala za bundu a včera kopala při dotyku na vemínko, břicho má jak balon, je širší jak delší
ta druhá (nejsem si jistá březostí) zas byla dřív kousavá a kopavá, nenechala se chytit a byla to fakt protivná kobyla, tak nyní je to prostě andílek, člověku vleze až do pr*ele, hlavně že ji hladí, přiběhne na zavolání, nekousne, nekopne, březostí si ale jistá nejsem, protože ta má prostě "štíhlou" linii a břicho pomalu až na zem
na mrňouska už se těším a kdyby byly dva, tak to by bylo super.

23.3.2015 22:35
aggitta

XXX.XXX.65.76

Já mám několik klisen vyšetřených březích a jen ty dvě s termínem (počítáno 11 měsíců od početí, přenášení nepočítám) mezi 5.-10.dubnem mají už malinko zvětšené vemínko, já říkám "probuzené", protože je mírně zvětšené, ale ještě ne oteklé natož nalité mlékem. Obě klisny už hříbata měly. Další klisny s termínem o měsíc později nemají na vemínku poznat, že by se měly hřebit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík