šér
XXX.XXX.0.230
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zada nevíte jak je to s vodícími akcemi třeba na nějakých slavnostech, dětských dnech a podobně. chtěla bych se svým koněm takové akce chodit cca 2x za rok ale nevím co k tomu potřebuji. nějaké potvrzení že můžu být vodič nebo co?
U nás na okolích vesnících mám 4x ročně dětské dny. Chodím s poňďou a nikdo po mě nikdy nic nechtěl. Vodím pro radost a za malou odměnu(něco k snědku a 200-300kč) za zhruba 4 hodinky vodění. Ale zvou si mě přímo pařadatelé. Jinak jezdíme pro zábavu o víkendech s dětmi i po jiných akcích v okolí. Mám dvě děti takže je naložím na vozíček za poňdu a jedem. Moje děti si to tam užijí a já se zabavím voděním dětí. Nikde nemám cedulku, že vozím děti, nemám ani určenou cenu. Koník funguje jako magnet a lidi choděj sami jestli jim nesvezu děti. Mám pokladničku a každej ať dá co chce. Za 3 roky jsem neměl nikdy žádný problém. A korát jednou jsem měl zajímavou příhodu. Napsal jsem pořadatelům jedné akce jestli mohu dorazit. Odepsali, není problém. A dorazila tam i moje, konkurence, Jelikož jak říkám nedělám to na kšeft tak vozím za to kdo co dá a to pán nemohl zkousnout. Nevím ale 40kč za 3-5minut mi přijde hodně. Děti zjistili, že když daj 10kč (někteří dali víc) tak se svezou stejnou dobu a ještě se jim věnuji povídám s nima. Zastavím vyfotíme atd... Tak mi pak, kolega, vynadal, že jak si to představuji, že takto se obchod nedělá. Podotýkám, že ani on ne to nemá živnostňák nebo jakýkoliv papír. Třeba vám to pomohlo.
veravera
XXX.XXX.0.230
Určitě.. děkuji moc. :).