Uživatel s deaktivovaným účtem
Máme po cirka půl roce opět recidivu všenek. Již 2x ošetřeno Neostomosanem, jak kůň, tak veškeré čištění, ale již potřetí vždy s rozestupem několika měsíců se to vrací.
Máte někdo zkušenost u rousnatých koní (irský tinker), že se dá roztočů zbavit bez toho, aby se rousy stříhaly? Moc se mi do toho nechce, vzhledem k tomu, že bych ráda v létě na svod :( ale právě mě napadlo, jestli prostě nevaděj ty rousy, že je tam tak hustý porost a je prakticky nemožné 100% vše smáčet tím sajrajtem :( ikdyž to beru kousek po kousku a prolejzám rousy chlup po chlupu, přijde mi, že v rámci poctivé vrstvy porostu prostě všechny mrchy zabít nejde :(
Díky za tipy.
Lenculelenka
XXX.XXX.205.245
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nojo, jsme u lesa, tak vetka říkala, že prý od srnek. Ale ty se nepohybují přímo blízkosti výběhů. Ale asi to stačí :(
Používali jsme nějaké odčervovadlo s Ivermectinem + ten Neostomosan. Spot ony zatím vyzkoušeny nemáme. Zkusím probrat s vetkou.
Ale ten tip na ole se sírou se mi líbí. Zkusím ten půllitrový model a uvidíme. Spíš mě trochu děsí potřeba časté pravidelnosti... snad se s tím nějak popasujem. Hlavně, aby něco zabralo.
Díky za nápady!
PK
XXX.XXX.193.3
Řešila jsem teď stejný problém u kobyly, má extrémně hustou hřívu a srst jako medvěd, stříhat jsem nechtěla, neostomosan vůbec nefungoval, stříkala jsem jí několikrát a všenky vesele žily dál... nakonec jsem dala ten spot-on na krávy a opakovala po 6 týdnech a máme pokoj, stálo to asi 100kč :).