Prosím pomoc! Je to nějaké trauma?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

12.2.2015 13:03

XXX.XXX.245.248

Je to pro mě takový smutný a hodně stresující muj koník otočil o 100%. Jedná se o 4 letého koníka, pres noc box, kdyz nepracuje pod sedlem část dne tráví ve výbehu. Není povinností za kažého počasí. V sobotu 7.2 se nam stalo, ze jeden koník zrejmě podpasal ohradník, bohužel snad poprvé v zivote jsme zapomeli zapnout elektriku a samodrejme nam koně servali celou ohradu. Nevím co a jak se stalo ale kdyz jsme přisli kone byli na louce vedle asi polovina ohradi strhnutá kůly a lanka uplně jinde. Myslím si že si muj koník někde sahákl nohy do lanka se sloupkem a táhl ho zřejmě za sebou, soudím podle škrábanců na nohách. Veterinářu nas byl dostal nejaký Flunixin na 4 dny, otoky po ránu jeste trochu jsou mírná hřejivost. Ale když pohybuje vše opadne. To jsme ale jeste netušila ze by mohl mít nějaké trauma. Do ohrady potom šel normálne ohradníku se nijak nebál, žádné zvláštní chování nebylo. Pred týdnem jsme koníka kovali takže vím ze na kování je hodný, ostatně uz pred tím několikrat kován byl, je sice mladý takže na nejaké zaváhaný má jeste věk, ale vše v normě. ALE pak se to stalo, vypadl mu hřebík a tak včera prijel kovář mu to přeopravit. Jenze jak vzal nohu a zacal mu do ní ťukat, hned se plašil, bojí se, hned se staví na zadní, asi ho jest ebolí ty nohy, protoze hlavne tou odrenou kope a švihá ocasem. Myslim si že je to z toho jak se mu zamotal ten ohradník a tahl ho asi zasebou i s kůlama a proto se bojí. Myslíte ze by to mohlo být ono ? Přijde mi to všechno najednou, jeste ho trochu bolí nohy, ted ten ohradník do toho jestli si na to vzpomel. Co myslite ? trpělivost několikrat dene brat nohy a potukávat mu na ne a chválit aby vedel ze se nic nedeje? Nechci aby měl dále nějaké problémy, proto poradte prosím

12.2.2015 13:11
rebeks

XXX.XXX.208.14

Ten šílený text jsem přelouskala (pravopis, diakritika, čárky...fuj) a můj názor je ten, že ho ty nohy stále ještě bolí a to nespraví poťukávání, ale čas, tak týden dva úplného klidu ve výběhu. A pak pomalu začít v obvyklích požadavcích. Měli jsme tu kobylu, co si rozsekala nohy do živého s tím, že jí tam zůstaly malé granulomy a ta je na ty nohy citlivější, ale s opatrným přístupem není problém v běžné manipulaci. A to měla ty nohy ošetřované (řezání granulací a další chuťovky) obden cca 5 měsíců. Povaha je to citlivá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík