Opadlé svaly po úraze

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NatyMaty

12.2.2015 08:43
NatyMaty

XXX.XXX.197.98

Zdravám, máme kobylku, která se začátkem roku zranila v ohradě, upadla a od té doby špatně chodila. Zavolali jsme veta a ten nám řekl, že jsou to natažené vazy v zadní noze. Pořád se nám ale nelíbila, tak jsme zavolali fyzioterapeuta, ten kobylku prohlédl a našel několik vyhozených obratlů. O té doby se to výrazně zlepšilo, ale v klusu to pořád není ono, má být v teplé dece a chodit na procházky, pak postupně pod sedlo, pokud to půjde. Prý to bude nějakou dobu trvat, než bude úplně v pořádku. Spíš nás teď trápí, že jí opadly svaly na zádech(vystoupla jí páteř) a na jedné půlce zádě-tam kde nám vet řekl, že má natažené vazy. Může to být vše k tomu? Máte s tím někdo zkušenost, co přidávat do krmení, aby se dala zase do pořádku? Nyní má přístup k senu celý den, krmná dávka - oves, řep. řízky, ex. len, ostropestřec, slunečnice, teď jí přidáváme ještě Alavis.

12.2.2015 09:12
rebeks

XXX.XXX.208.14

Určitě doporučuji dále konzultovat stav kobyly s veterinářem. Ke krmení - já bych vyhodila ty řepné řízky, když má přístup k senu celý den a nahradila cca 1 kg vojtěšky. Tzn. nahradit nevýživnou vlákninu za kvalitní bílkovinu. Vojtěška má i další klady. Ten zbytek je dle mě v pořádku i když já osobně bych se už nedělala s tím ostropestřcem a slunečnicí a dávala jen to lněné namleté v dávce 100g denně.

NatyMaty

12.2.2015 09:48
NatyMaty

XXX.XXX.197.98

Někdo nám radil že je dobré dávat místo řízků sóju.

12.2.2015 10:10
rebeks

XXX.XXX.208.14

Může být, je to ještě kvalitnější bílkovina než vojtěška. Vojtěška je ale lépe dostupná a je tam menší riziko, že se jí nebude dávát příliš a i bych řekla, že je "přírozenější" pro koně. Pokud seženete vojtěškové seno, tak bych jednoznačně krmila to a pokud ne, tak záleží, co je pro vás výhodnější (finančně, dostupností,. . . ).

NatyMaty

12.2.2015 10:26
NatyMaty

XXX.XXX.197.98

Mám možnost koupit vojtěškové granule, tak zkusíme asi zatím ty. Do krmné dávky budeme přidávat postupně. Kolik cca doporučujete nyní? Než se dostaneme na dávku 1 kg?

12.2.2015 11:14
rebeks

XXX.XXX.208.14

Během 14 dní se dostaňte na to kilo. S klidem bych začala na 200 gramech. To je hodně opatrný přístup. Já u svého přidám klidně půl kila naráz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík