polinkaminka
XXX.XXX.58.140
Chci se zeptat jak uklidnujete koně když s ním třeba jedete někam kde jsou neznámé zvuky a bojí se toho (když na ní mluvím tak se na chvíli uklidní, ale pak začne zase jančit). Jeden chlap který dříve jezdil na koních tak říkal že koním když tak startovali závod tak že koním dávali vatu do uší což se mi zdá jako totální blbost. . .
Samozrejme že s tou vatou je to blbosť, dajme tomu ak to potrebujete urobiť raz (pri preprave alebo ošetrení) ale predsa nebudem pchať koňovi do uší vatu pri každej vychádzke :)
Ak sa kôň trocha poľaká hovorím na neho kľudným hlasom, pozná to zo zeme aj so sedla. Každý má niečo svoje, ja koňa oslovím menom + šššš. A potom treba s koňom čo najviac chodiť von a na nové miesta, aby si zvykol a časom sa otupí (česť výnimkám ).
polinkaminka
napsal(a):
Chci se zeptat jak uklidnujete koně když s ním třeba jedete někam kde jsou neznámé zvuky a bojí se toho (když na ní mluvím tak se na chvíli uklidní, ale pak začne zase jančit). Jeden chlap který dříve jezdil na koních tak říkal že koním když tak startovali závod tak že koním dávali vatu do uší což se mi zdá jako totální blbost. . .
Koně neuklidňuji, dělám jakoby nic, prostě, že o nic nejde. Tělo mám uvolněné. Maximálně ho oslovím a řeknu mu, že je pěkný ňouma a i se zasměju, protože někdy je to opravdu komické, na co dokáže čumět a čeho se leknout. Mám SH.
Naštěstí kůň není hulvát a nikam mne ještě za ty roky co ho mám neodtáhl.
polinkaminka
XXX.XXX.58.140
náhoda
napsal(a):
Koně neuklidňuji, dělám jakoby nic, prostě, že o nic nejde. Tělo mám uvolněné. Maximálně ho oslovím a řeknu mu, že je pěkný ňouma a i se zasměju, protože někdy je to opravdu komické, na co dokáže čumět a čeho se leknout. Mám SH.
Naštěstí kůň není hulvát a nikam mne ještě za ty roky co ho mám neodtáhl.
tak já mám docela i komické pořád (pařez strom větev listí atd. . ) ale když tu trasu jde výckrát tak je už v pohodě ale horší je to na soutěžích či závodech. tam už potřebuji aby byla v klidu a soustředila se, ale ona jí rozhodí jakákoliv kravyna. A to už není v (puberte).