Pojištění koně na úraz

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Appaww

5.2.2015 14:12
Appaww

XXX.XXX.229.220

Dobrý den,

zajímalo by mě zda má někdo zkušenost s pojištěním koníka na úraz či nějaké nemoce? Když bych měla koníka, za cca 100 000 Kč a měla bych ho na rekreaci případně na nějaké hobby závody. Vyplatilo by se to? Máte někdo zkušenost? Moc děkuji za případné reakce :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2015 14:37

Nevyplatí. Za pár let si ho naplatíte zpátky. (měla jsem uvedenou hodnotu koně 60000 Kč - pojistný agent mě přesvědčil, že ikdyž je hodnota koně vyšší, tak že pak budu platit už horentní sumu - a stejně jsem platila cirka 7tis. Ročně). Navíc to dělají snad jen 2 subjekty v Čechách (Česká pojišťovna a myslím Generali?) a podmínky ČP byly takové, že náklady, které by člověk chtěl proplatit, musely být vyfakturovány jednou ze dvou klinik (Heřmaňák, Brno) a to ještě maximální vyplácená částka byla 60%. S ošetřením normálního veta to snad ani proplatitelné nebylo. A každý ošetřovaný zákrok, který by člověk uvažoval nechávat proplatit, musí ještě posoudit v dané chvíli pojišťovna. (takže jsem si asi tak představovala, jak si kůň v podvečer zlomí nohu a čekáme do rána, než se vyspí pojišťovací agent a uráčí se přijet se na to podívat (ale to už je opravdu z mé strany přitažené za vlasy... Třeba by byl flexibilní..)
Třeba to někdo s opravdu kvalitními sportovními koňmi a při větší kapacitě (financích) dokáže sjednat levněji, ale mě to přišlo neúměrné, tedy jsem měla jen 1 rok a teď mám nepojištěno :(
A třeba zadruhé se dozvíte úplně něco jiného a pozitivnějšího a já jen natrefila na špatného pojistného agenta ;).

Appaww

6.2.2015 11:41
Appaww

XXX.XXX.229.220

A kdy jste si to sjednávala? Já právě jsem nad tím tak uvažovala a nenatrefila jsem na nikoho kdo by něco takového měl. Ale o těch dvou klinikách jsem četla, což je docela blbé když člověk bydlí někde daleko od těch dvou míst. To se pak pěkně prodraží. A co konkrétně Vám to pojištění krylo?

Jinak moc děkuji za reakci

6.2.2015 13:08

Tam máte x možností, které si zvolíte a podle toho je samozřejmě výše pojistného.
Já tam měla nějaký základ jako úraz / otrava cizí osobou / nemoc myslím.
A to to ještě ani nebyl kůň ve výcviku, ale dvouletka... (za těch 7 tis. Ročně).

To jen jak je člověk vyplašenej jako prvonovomajitel koně, tak to řeší. Podle mě, co se pojištění u koní týče, je důležité mít svou úrazovou pojistku a ohledně koně leda tak pojištění "na blbost" - pokud zahrnuje škody způsobené zvířetem pojistníka... (jakože když Vy jste majitel koně a on něco zapříčiní, tak aby ta náhrada šla optimálně s minimální spoluúčastí z Vaší pojistky - spadnete, kůň letí domů a cestou smete auto - např. To se mi stalo, jen jsem nebyla majitelem... Jen pro zvědavé - koni se nic nestalo, stodváca měla promáčklou haupnu a řidičku na infarkt. Totiž - viděla, jak se proti ní řítí po silnici kůň, tak zastavila a kůň to do ní narval... ).

6.2.2015 13:36
fortuna

XXX.XXX.85.42

Appaww napsal(a):
Dobrý den,

zajímalo by mě zda má někdo zkušenost s pojištěním koníka na úraz či nějaké nemoce? Když bych měla koníka, za cca 100 000 Kč a měla bych ho na rekreaci případně na nějaké hobby závody. Vyplatilo by se to? Máte někdo zkušenost? Moc děkuji za případné reakce :).

Taky jsem to řešila a nevyplatí se to. Tehdy mi to vycházelo, že bych platila asi 10tis ročně (úraz, nemoc, úhyn). A to jsem počítala pro koně s cenou 40tis. Takže pokud bych měla koně řekněme 8 let, pak by se něco stalo, tak když si budu těch 10tis dávat na účet stranou, tak většinu běžných nemocí/úrazů pokryju. A pokud by to bylo za víc, tak bych na to neměla ani v případě, že bych těch 10 dávala bance (protože jak píše Hhippie, tak máte spoluúčast 40%).
Takže za mě - vybodněte se na pojištění zdraví koně, ukládejte si peníze na účet a případně se můžete modlit, aby se nic nestalo. A až vám koník odejde na věčné pastviny stářím, tak budete mít spoustu peněz na nového

Appaww

6.2.2015 22:06
Appaww

XXX.XXX.229.220

Děkuji za reakce. Vždycky jsem všude četla o pojištění odpovědnosti za koně, když by něco provedl ale nikde se nediskutovalo o tom pojistit koníka. Teď už to chápu. Pro nás pro obyčejné hobby majitele je to příliš nákladné a pak by se ještě mohlo stát, že by si pojišťovna usmyslela, že to neproplatí. Moc děkuji za příspěvky

ivanak

8.2.2015 11:51
ivanak

XXX.XXX.95.173

Měla jsem pojištění koníka a když mi zahynul tak mi daly prd a také druhého mi ukradly a nikdy pachatele nenašly a také jsem nic nedostala hlavně že jsem platila 7600 Kč ročně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík