Ahoj, už od mala se mi lbí achalové. A tak pomalu sbírám odvahu si splnit svůj sen. Zkušenosti nějaké mám :) jezdila jsem za mlada tréninky na a1/1. A později jsem měla dva čt.
proč ale píšu do diskuze... Zajímalo by mě, jak je to ve skutečnosti s jejich výkonností. Tak málo se s nimi dělá na závodní úrovni, nota bene na vyšší. Vím, je jich málo a je to o výběru jedince... Ale nevim nevim, jestli se dá vybrat. Chtěla bych zdravou kobylku s vynikajícím pohybem, stavbou, minimalizovaný jeleňák, s výrazným sportovním potenciálem (jaký odvětví nám půjde nejlépe se uvidí; nejsem zatížená jen na jedno, tak z endurance, všestrannost, drezura, parkur). Později s rozumem i na chov. Nepospíchám. Třebas to bude později letos, třeba příští rok... články a dostupné informace proštudované mám. Zajímaly by mne osobní zkušenosti s achalama ve sportu... Doporučení, po které krvi šáhnout.
taky mne zaráží úmrtnost. Nedávno mne šokovalo úmrtí altaira :(
děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ak sa nemýlim, tak v Rusku je možné uchovniť iba achala so športovou výkonnosťou, skúsila by som zapátrať śerom na východ- spoň pre predstavu.
xoxo
XXX.XXX.34.244
A co takhle Achaltekinský polokrevník?