Westernové sedlo na míru, sedí / nesedí

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2015 15:06
Pet.cl

XXX.XXX.35.122

Ahoj, na svého ( letos 5ti letého ) koně jsem si před Vánoci nechala ušít konečně sedlo na míru. Se sedlářem jsem konzultovala jeho věk jestli ještě není brzo aby mu sedlo sedělo, a že nejspíš ještě lehce zmohutní ( APH ) žádný problém, prý mu napasuje o chlup větší kostru.

Sedlář přijel, koni vyzkoušel kostry a rozhodl se pro FQH rovnou ( rovný hřbet ). Sedlo mám pár dní doma a přijde mi že koni nesedí, je teda pravda že je nové, ještě tvrdá kůže a k tomu mám ještě i novou podsedlovou deku, ale když ho nasedlám a dotáhnu, sedlo lehce vzadu odstává. Může to být tím že je údajně "o chlup větší" ? Já myslela že vzadu sedlo odstává když je úzké...

zatím jsem v něm jen jednou jela na koni a to se ani neopotil. Jestli sedlo skoro za 40 táců nebude sedět tak snad dostanu infarkt

27.1.2015 16:07
makki

XXX.XXX.36.237

Sedlo na míru někdy nesedí, já taky přišla o dost peněz a mám nejezditelného koně. Sedlo může vzadu odstávat je-li vepředu širší. Dosedne níž než má a tím dojde k překlopení. Náchylnější jsou na to dlouhá sedla se závěsem v pozici full a více dotažená. Ovšem chtělo by to vidět, bez toho lze pouze teoretizovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík