Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2015 10:26
KajiiS

XXX.XXX.138.10

Ahoj, potřebuju poradit ohledně couvání. Mám 3, 5 roku starou A1/1, couvání ze země zvládá na jedničku, a to na poklepání na prsa, umí couvat i tlakem na udidlo když stojím vedle ní (i s ohlávkou) a dokonce i jenom když stojím před ní a jenom na hlas mi začne couvat, ale ze sedla to prostě nejde. Je hodně citlivá a na zastavení stačí jen malá zádrž a stojí. Je hodně šikovná a rychle učenlivá, ale couvání ze sedla nám prostě nejde, v tu chvíli se se mnou začne přetahovat, vytahuje hlavu a jde mi protitlakem (nepůsobím silně, jen jemně). Pomáhala mi i kamarádka ze země, ale ona se začla rozcházet. Na holeně je citlivá, takže když přidám nohy, jde dopředu. Opravdu nevím co s tím, dělám nějakou chybu a potřebuju zjistit jakou. Neznáte někdo prosím nějakou pobídku, která je lehká na pochopení? Je lepší odlehčit sed, či se zaklonit? Jaké zkušenosti máte vy? Budu moc vděčná, za každou radu, děkuji

25.1.2015 11:54
katkaa1

XXX.XXX.234.132

Zakloniť isto nie, keď tak trocha predkloniť, mne ale pomáha na začiatku slovný povel, ktorý kôň pozná zo zeme. K tomu pridať tlak oťažou, ale zo začiatku musíte proste trocha vydržať, nepovoliť aj keď tú hlavu vytiahne. Akonáhle sa pohne dozadu až potom povoliť a pochváliť. Nebojte sa toho že je moc citlivá, niekedy je lepšie to urobiť raz a poriadne ako sa s tým piplať donekonečna

25.1.2015 13:01
KajiiS

XXX.XXX.138.10

Dobře:) já ji za sebemenší náznak couvnutí vždycky pochválím, povolim, ale už se takhle s ní piplám od podzima a ne se posunout dál... Děkuji za radu, budu to pořád zkoušet

25.1.2015 13:03
KajiiS

XXX.XXX.138.10

katkaa1 napsal(a):
Zakloniť isto nie, keď tak trocha predkloniť, mne ale pomáha na začiatku slovný povel, ktorý kôň pozná zo zeme. K tomu pridať tlak oťažou, ale zo začiatku musíte proste trocha vydržať, nepovoliť aj keď tú hlavu vytiahne. Akonáhle sa pohne dozadu až potom povoliť a pochváliť. Nebojte sa toho že je moc citlivá, niekedy je lepšie to urobiť raz a poriadne ako sa s tým piplať donekonečna

Dobře:) já ji za sebemenší náznak couvnutí vždycky pochválím, povolim, ale už se takhle s ní piplám od podzima a ne se posunout dál... Děkuji za radu, budu to pořád zkoušet

Přidejte reakci

Přidat smajlík