Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.201

Máte někdo zkušenosti s tím že je váš koník ve stádě jezdců dosti temperamentní až dokonce nezvladatelý? mám namysli to že se zašne stavět na zadní, vyhazuje zadníma a předníma nohama najednou a přitom děla hrby no prostě ródeo, upozorňuji že koník není nejaké hříbátko, je mu už 7. Nepomáhají ani tresty.................

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s tím že je váš koník ve stádě jezdců dosti temperamentní až dokonce nezvladatelý? mám namysli to že se zašne stavět na zadní, vyhazuje zadníma a předníma nohama najednou a přitom děla hrby no prostě ródeo, upozorňuji že koník není nejaké hříbátko, je mu už 7. Nepomáhají ani tresty.................

a co s ním zkusit jít první nebo poslední - mimo koně?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 10:13
Neregistrovaný uživatel

Jo, moje kobyla tohle dělala a ke všemu ještě se vynervila a zpotila, caplovala pak celou vyjížďku. Lepší tobylo, když šla první, ale i tak to stálo za prd. Pomohla až "převýchova" úplně od začátku, od odborníka. Bylo jí tehdy 5-6 let, byla dost zkažená (zvyklá na vyjížďky cval od domu až domů).

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.36

Jo, moje kobyla tohle dělala a ke všemu ještě se vynervila a zpotila, caplovala pak celou vyjížďku. Lepší tobylo, když šla první, ale i tak to stálo za prd. Pomohla až "převýchova" úplně od začátku, od odborníka. Bylo jí tehdy 5-6 let, byla dost zkažená (zvyklá na vyjížďky cval od domu až domů).

vyjasni si to sní prací ze země na lonži ,a jak se chová na lonži?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.1

vyjasni si to sní prací ze země na lonži ,a jak se chová na lonži?

Tipla bych, že práce ze země tomuto asi moc nápomocná nebude, možná pomůže problém trochu srovnat, ale stejně si to bude muset s koníkem vyřešit ze sedla. Jinak já jsem musela začít brát kobylu mezi cizí koně postupně - napřed jeden, pak třeba tři a takto jsem přidávala. Mezi cízíma se bála a protože měla pocit, že nemá kam utéct, dělala bordel. Znovu se jí tyto stavy vrátili, když byla březí (hodně se o bříško bála) - teď zae v poho. Takže moje rada zní - v klidu na krokovku s malým počtem cizích koníků a postupně přidávat. Když bude koník nervózní, zkus změnit pořadí, na chvilku slez a tak.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.201

Zadavatelka: když on je hodnej jen do tý doby dokud se nezačne cválat (cválám jen na dobrém terénu a jen místy, neženu celou cestu) pak začne to pravý peklo. A už jsem vyzkoušela práci ze země, trestání ze sedla (nic nepomáhá), dokonce jsem skusila jestli to není jezdcem a to se ukázalo, že to dělá s každým.Když jde sám tak je hodný. Nemohu s ním jezdit mezi koňma stačí aby mu jeden dupnul za zadkem a už je ródeo, (nekope) chodil první, poslední i veprostřed ale nic, pokaždé je to stejné.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 12:58
Neregistrovaný uživatel

Mam s tim zkusenosti a chce to prevychovu, ktera je pomala a narocna na trpelivost a vydrz majitele/jezdce. Je treba zacit uplne od zacatku jen ve dvou konich (vcetne vaseho) v klidu a postupne zvysovat pozadavky na vaseho konika (pridavani koni, pridavani tempa). navic bych doporucila ubrat krmeni, ktere ma vysoky energeticky prisun coz kun zrejme nepotrebuje. Pavla

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.114

Zadavatelka: když on je hodnej jen do tý doby dokud se nezačne cválat (cválám jen na dobrém terénu a jen místy, neženu celou cestu) pak začne to pravý peklo. A už jsem vyzkoušela práci ze země, trestání ze sedla (nic nepomáhá), dokonce jsem skusila jestli to není jezdcem a to se ukázalo, že to dělá s každým.Když jde sám tak je hodný. Nemohu s ním jezdit mezi koňma stačí aby mu jeden dupnul za zadkem a už je ródeo, (nekope) chodil první, poslední i veprostřed ale nic, pokaždé je to stejné.

A doma ho máš samotného nebo ve společnosti jiných koní? Můj koník ze začátku taky blbnul, když jsme jezdili s jinými koňmi a co bylo pro mne nejhorší, že ve cvalu naprosto nekontrolovatelně letěl za ostatními koňmi a bylo mu úplně jedno, že já tak rychle nechci.Například z kopce jsem nechtěla vůbec cválat, natož letět tryskem na neovladatelném koni. Mě osobně pomohlo, když jsem koníka naučila povel stůj a to za každé situace. Takže, když chtěl zase bezhlavě letět za stádem, použila jsem povel stůj a jela třeba klusem za ostatními. Zase vyrazil a opět následoval povel stůj. Tak pořád dokola. Teď, když má tendence, že by mi chtěl vzít fofry za koňmi, stačí zvýšit hlas, křiknout na něj a je v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.186

A doma ho máš samotného nebo ve společnosti jiných koní? Můj koník ze začátku taky blbnul, když jsme jezdili s jinými koňmi a co bylo pro mne nejhorší, že ve cvalu naprosto nekontrolovatelně letěl za ostatními koňmi a bylo mu úplně jedno, že já tak rychle nechci.Například z kopce jsem nechtěla vůbec cválat, natož letět tryskem na neovladatelném koni. Mě osobně pomohlo, když jsem koníka naučila povel stůj a to za každé situace. Takže, když chtěl zase bezhlavě letět za stádem, použila jsem povel stůj a jela třeba klusem za ostatními. Zase vyrazil a opět následoval povel stůj. Tak pořád dokola. Teď, když má tendence, že by mi chtěl vzít fofry za koňmi, stačí zvýšit hlas, křiknout na něj a je v pohodě.

ne rozhodne bych ho nenechala jit prvni,by si mooc zvykl a potom kdyz byste museli jit posledni toz by byl nezvladatelnej.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2007 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15

ne rozhodne bych ho nenechala jit prvni,by si mooc zvykl a potom kdyz byste museli jit posledni toz by byl nezvladatelnej.

problém je když se sejdou dva koně, kteří chtějí být první....ráda bych jela s kamarádkou ven, ale to můžem tak v kroku, maximálně zaklusat.Pokud by jsme nacválali, tak by to byl boj a mohlo by se to zvrtnout v něco, co bychom sami nechtěly....tak jezdíme každá sama nebo s koněm, který netouží být první .Taky jsem zažila situaci, kdy jsme jeli a že budem cválat, bohužel jezdkyně na druhém koni byla taková laxní a bylo ji úplně jedno, že jsme se dohodly, že půjdu první-kůň ji jednoduše odnesl....ani se nesnažila zastavit,prostě jela!.Svého koně jsem zdárně zastavila, slečnu seřvala a dušovala jsem se, že raději budu jezdit sama než znova zažít takovouhle situaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík