Pískle a zrzek
XXX.XXX.146.125
Kdy je prosím odhadem možné naučit kotě chodit samo na záchod? Pipláme koťátko od věku 1 týdne a zítra mu budou 4 týdny. Má již smysl učit takto malé koťátko na záchod? Je to drobeček, zatím krmený pouze sušeným mlékem. Případně uvítám i jakékoliv jiné rady
Děkuji moc.
Ano.
U nás odchovaná koťata se jednu středu narodila
a čtvrtou středu začala používat záchodek.
Dala jsem jim, takový ten vlnkovaný tác,
aby nestála v mokru.
Zaškrabejte na něj prstama a kotě
hned, k mému úžasu vědělo...
Nikdy nebyl nejmenší problém.
Je to tak učila matka, vy si to pohlídejte.
Jak se probudí - šup tam...
Dávejte už syrové maso - na droboučko.
Pískle a zrzek
XXX.XXX.146.125
Super, tak budu zkoušet a zkoušet a snad brzy pochopí. Z mističky samo ještě vůbec nic nechce, zkoušeli jsme několikrát dávat sušené mléko a nic, takže zatím je krmen pouze ze stříkačky. Ale maso vyzkouším.
Pískle a zrzek
XXX.XXX.146.125
A zde je foto Pískle. Zrzek je klasické zrzaté koťátko. To jsou však fotky z prvních koťátek. Toto ručně krmené je tmavě mourovaté a zatím ještě nemám žádné jméno či přezdívku.
4-5 týdnů jen je potřeba mu to ukázat. Mam Ted 6-ti týdeni a používajího bezchybne Já prcky od 4 týdne učila na maso tak ze jsem hodila kuřecí do mixéru s vvlažnou vodou a podávala to ze začátku jako kaši je potřeba jim v tom vymáhat čumáček některým i mrznout trochu do pusinky než pochopi ale tohle se učí rychle.
rapotacka11
napsal(a):
Ano.
U nás odchovaná koťata se jednu středu narodila
a čtvrtou středu začala používat záchodek.
Dala jsem jim, takový ten vlnkovaný tác,
aby nestála v mokru.
Zaškrabejte na něj prstama a kotě
hned, k mému úžasu vědělo...
Nikdy nebyl nejmenší problém.
Je to tak učila matka, vy si to pohlídejte.
Jak se probudí - šup tam...
Dávejte už syrové maso - na droboučko.
Sice to není úplně k tématu, ale u nás zašrabání rukou nebo třeba lopatkou v podestýlce téměř vždy probudí zájem staršího kocoura a téměř vždy jde pak udělat do záchodku potřebu. Anebo při výměně steliva - jak slyší rachotit lopatku, hned je u mě, pozoruje mě a po kompletním vyčištění záchodku - hup - už je tam...a po chvíli můžu čistit nanovo!
saty
napsal(a):
4-5 týdnů jen je potřeba mu to ukázat. Mam Ted 6-ti týdeni a používajího bezchybne Já prcky od 4 týdne učila na maso tak ze jsem hodila kuřecí do mixéru s vvlažnou vodou a podávala to ze začátku jako kaši je potřeba jim v tom vymáhat čumáček některým i mrznout trochu do pusinky než pochopi ale tohle se učí rychle.
Ano, buď takto, anebo naškrábat nejlépe hovězí masíčko a smíchat třeba se žloutkem - aktuálně jsem to poradila tetě - mají k asi 5 dospělým kočkám teď malé kotisko, a tady ty pozdně narozené mají menší šanci na přežití zimy. Nejdříve prý směs nechtělo, poradila jsem máznout na čumák, a už prý dlabe!
fikovnice
napsal(a):
Sice to není úplně k tématu, ale u nás zašrabání rukou nebo třeba lopatkou v podestýlce téměř vždy probudí zájem staršího kocoura a téměř vždy jde pak udělat do záchodku potřebu. Anebo při výměně steliva - jak slyší rachotit lopatku, hned je u mě, pozoruje mě a po kompletním vyčištění záchodku - hup - už je tam...a po chvíli můžu čistit nanovo!
Podle mě jde o to, že oddaluje čurání, čeká na vyčištění. Mně to kocourek také dělá, nesnáší jít do už jednou počuraného..
joanne.s
napsal(a):
Podle mě jde o to, že oddaluje čurání, čeká na vyčištění. Mně to kocourek také dělá, nesnáší jít do už jednou počuraného..
Také si to říkám... Jenže když jsem pryč déle, tak stejně buď musí jít vícekrát do již znečištěného záchodku a nebo to v sobě drží, což rozhodně není dobře. Ale někdy - výjimečně - udělal i to, že se šel vyčůrat, já to hned šla uklízet - on mě přišel upřeně pozorovat (což je jeho zvyk) a po vyčištění do záchodku vlezl a ještě znovu se vyčůral. Připadá mi to, že si značkuje ten "svůj" záchod.
Dotaz pro znalé kočkaře - značkují si takto i kastrovaní kocouři močí "své" věci, v našem případě třeba svůj záchod?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Občas se stane, že jeden nebo druhý kot po sobě nezahrabe. Je to jen jakýsi signál, tady jsem byl já :-D A když čistím sakumpikum wc, tak se přižene Modrásek, hned se tam vyválí a po té ho použije
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Občas se stane, že jeden nebo druhý kot po sobě nezahrabe. Je to jen jakýsi signál, tady jsem byl já :-D A když čistím sakumpikum wc, tak se přižene Modrásek, hned se tam vyválí a po té ho použije
Aha, takže něco na tom bude... U nás velký zase občas jde očichávat s velkým zájmem stelivo, které třeba chvíli předtím pomočil mladý. Naopak to ani moc nefunguje - že by stejný zájem projevoval mladý vůči velkému.