Janci14789
XXX.XXX.232.41
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat. Máme skoro tříměsíčního kocourka Škrabka a už od začátku je hrozně šikovný a chodí sám na záchod. Jenže se stane skoro každý den, nebo obden, že se vyčůrá na nějakou z našich postelí. Čůrá převážně na postele. Proto mě zaráží, že celý den čůrá hezky do záchůdku a o hodinu později se vyčůrá někde jinde, i přes to, že před tím několik hodin chodil na záchůdek, to opravdu nechápu a nevím co s tím mám dělat. Vím, že to koťátka hodně dělají ze začátku, ale prát každý den povlečení a převlíkat postel, už mě to trochu začíná štvát a myslím, že ani finančně to už za chvíli nebudeme dávat, jestli to takto bude pokračovat dále. Děkuji vám za rady
Pohledejte v diskuzích: https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=mimo+z%C3%A1chod&sort=1.
Janci14789
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat. Máme skoro tříměsíčního kocourka Škrabka a už od začátku je hrozně šikovný a chodí sám na záchod. Jenže se stane skoro každý den, nebo obden, že se vyčůrá na nějakou z našich postelí. Čůrá převážně na postele. Proto mě zaráží, že celý den čůrá hezky do záchůdku a o hodinu později se vyčůrá někde jinde, i přes to, že před tím několik hodin chodil na záchůdek, to opravdu nechápu a nevím co s tím mám dělat. Vím, že to koťátka hodně dělají ze začátku, ale prát každý den povlečení a převlíkat postel, už mě to trochu začíná štvát a myslím, že ani finančně to už za chvíli nebudeme dávat, jestli to takto bude pokračovat dále. Děkuji vám za rady
Jak dlouho ho máte? na jaké wc a stelivo byl zvyklý? má dále stejné i v novém domově? čím krmíte? je jinak aktivní, apod. ?
Janci14789
XXX.XXX.232.41
lavacca
napsal(a):
Jak dlouho ho máte? na jaké wc a stelivo byl zvyklý? má dále stejné i v novém domově? čím krmíte? je jinak aktivní, apod. ?
Teď to bude měsíc, co je u nás. Byl zvyklý na písek, ted má tu vonavou sůl, ale o to nejde, nebojí se chodit na záchůdek, ale jakoby mu dělalo dobře u nás v postýlkách, tak se tam vždycky vyčůrá, nebo já už nevím Jinak je aktivní až moc, zdá se mi, že bych mu občas měla dát léky na uklidněnou Je to torpédo a stále nám litá po bytě. Tak by mě právě zajímalo, proč celý den zvládne chodit na záchod a pak se z ničeho nic vyčůrá někde jinde (je mu jedno, jestli jsme doma nebo ne).
Janci14789
XXX.XXX.232.41
rapotacka11
napsal(a):
Ne. Koťátka to nedělají - nikdy jsem se s tím nesetkala.
Něco je špatně.
Vy možná ne, ale ostatní určitě ano ;-).
Lada1975
XXX.XXX.232.41
rapotacka11
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/6330/negativni-projevy-chovani-u-kocek/.
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/5977/babo-rad-kdyz-kocka-ignoruje-zachod/.
To mi moc nepomohlo, každopádně i tak děkuji za snahu ;).
Janci14789
XXX.XXX.232.41
rapotacka11
napsal(a):
No, jediná rada je : něco je špatně.
A na to musíte přijít sama.
Vy mi posíláte odkazy na to, proč kočka nechodí na záchod a co je špatně, ale naše na záchod chodí... např.4 x ve dni si dojde na záchod, ale po páté už se vyčůrá někde jinde.. pokud by bylo něco špatně, tak přeci na ten záchod nechodí vůbec... tomuto nerozumím.
Janci14789
XXX.XXX.232.41
rapotacka11
napsal(a):
Třeba je použitý a vadí jí to...
Taky jsem se nad tím už pozastavila, protože kočičky nerady chodí na špinavý záchod už, jenže ona se po páté vyčůrá někde jinde a za hodinu jde zase na ten záchod, opravdu tomu nerozumím
Janci14789
XXX.XXX.232.41
Zavírám, proto už ted čurá jen na moje věci, k ostatním nemá přístup.
Janci14789
napsal(a):
Taky jsem se nad tím už pozastavila, protože kočičky nerady chodí na špinavý záchod už, jenže ona se po páté vyčůrá někde jinde a za hodinu jde zase na ten záchod, opravdu tomu nerozumím
No, něco tam bude... jinak by vám šla pokaždé na wc a ne takhle vedle. Kočky jsou dost čistotné a neznám moc koček čuňat...pokud jsem pochopila, tak máte silikát, že? Zkusila bych nabídnout druhý záchod s hrudkujícím stelivem. Plus pokud máte kryté, tak bych ji to nechala to druhé otevřené.
Plus jak velký byt máte? je to kotě, třeba to v zápalu hru pak nestíhá doběhnout ?!?
Přidat další záchod na jiné místo v bytě. Jestli máte krytý, druhý dejte nekrytý. Na klidné místo. Doporučuje se jemné pískové stelivo, pro kočky je to nejpříjemnější, nejpřirozenější. A samozřejmě čistit záchod často - spousta koček odmítá jít do záchoda podruhé, pokud už tam je jednou načuráno nebo nakakáno.
Janci14789
XXX.XXX.232.41
lavacca
napsal(a):
No, něco tam bude... jinak by vám šla pokaždé na wc a ne takhle vedle. Kočky jsou dost čistotné a neznám moc koček čuňat...pokud jsem pochopila, tak máte silikát, že? Zkusila bych nabídnout druhý záchod s hrudkujícím stelivem. Plus pokud máte kryté, tak bych ji to nechala to druhé otevřené.
Plus jak velký byt máte? je to kotě, třeba to v zápalu hru pak nestíhá doběhnout ?!?
Leda ten druhý záchod no... nemáme krytý záchůdek. Máme malý byteček, to stíhá Když je v jiné místnosti, knučí a hledá rohy, tak jí dám hned na záchudek to se vyčůrá, ale občas to prostě cvrkne jinde no, nechápu.
Janci14789
napsal(a):
Leda ten druhý záchod no... nemáme krytý záchůdek. Máme malý byteček, to stíhá Když je v jiné místnosti, knučí a hledá rohy, tak jí dám hned na záchudek to se vyčůrá, ale občas to prostě cvrkne jinde no, nechápu.
Takže jste si odpověděla, že když je v jiné místnosti, ten záchod hledá..a čurá počítám v jiných místnostech než je to wc, co? Takže prostě dát k dispozici více záchodů a je to.
Janci14789
XXX.XXX.232.41
lavacca
napsal(a):
Takže jste si odpověděla, že když je v jiné místnosti, ten záchod hledá..a čurá počítám v jiných místnostech než je to wc, co? Takže prostě dát k dispozici více záchodů a je to.
Právěže čůrá i v místnosti, kde je záchod, vyčůrá se třeba metr od něho na mou tašku...
Bejina
XXX.XXX.112.69
Kočky jsou od přírody čistotné, tak váš případ je neobvyklý. Zvláště když kocourek do záchodku chodí a občas se vyčůrá mimo záchodek. Nemyslím si, že by pomohlo více záchodků, jak tady jiní radí. My máme velký dům, záchodek mají dvě naše 6-měsíční koťata v nejzadnější komoře, máme je od dvou měsíců a nikdy neudělaly potřebu mimo záchodek. A to mají prozatím společně jen jeden záchodek. Čistím ho 1x denně a když mi vyjímečně čas nevyjde, i tak by nikdy nevykonaly potřebu mimo záchod. Takže podle mě zkusit jiné stelivo, třeba Best Cats (eko plus) a pokud problém bude trvat nadále, pak bych to probrala s veterinářem... držím palce, ať tento problém vyřešíte, protože chápu, že tento problém je velmi nepříjemný.
Janci14789
napsal(a):
Vy mi posíláte odkazy na to, proč kočka nechodí na záchod a co je špatně, ale naše na záchod chodí... např.4 x ve dni si dojde na záchod, ale po páté už se vyčůrá někde jinde.. pokud by bylo něco špatně, tak přeci na ten záchod nechodí vůbec... tomuto nerozumím.
I můj mladší kocour toto dělal, kadil pod postel, přitom třeba 10x šel normálně na záchod. Nepřišla jsem ale na to čím to bylo...
lavacca
napsal(a):
Ano, já to mám přesně jako "Lavacca" - jak kryté, tak uzavřené WC. Jak silikátové, tak hrudkující stelivo. Dohromady 3 záchody pro dva kocoury.
Bejina
napsal(a):
Kočky jsou od přírody čistotné, tak váš případ je neobvyklý. Zvláště když kocourek do záchodku chodí a občas se vyčůrá mimo záchodek. Nemyslím si, že by pomohlo více záchodků, jak tady jiní radí. My máme velký dům, záchodek mají dvě naše 6-měsíční koťata v nejzadnější komoře, máme je od dvou měsíců a nikdy neudělaly potřebu mimo záchodek. A to mají prozatím společně jen jeden záchodek. Čistím ho 1x denně a když mi vyjímečně čas nevyjde, i tak by nikdy nevykonaly potřebu mimo záchod. Takže podle mě zkusit jiné stelivo, třeba Best Cats (eko plus) a pokud problém bude trvat nadále, pak bych to probrala s veterinářem... držím palce, ať tento problém vyřešíte, protože chápu, že tento problém je velmi nepříjemný.
No, zkuste tady projít více diskusí na toto téma. Ten případ zadavatelky rozhodně není neobvyklý. Já např. si zažila celkem martyrium s mladším kocourem, který mi chodil kadit pod postel, a steliv jsem vyzkoušela "milión". Nepřišla jsem na to, proč to dělal, a jen se modlím, aby jej to zas za čas nepopadlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Savo vhodné není. Před umytím čehokoliv i do záchodku je dobré používat odstraňovač zápachu (např. http://www.subio.cz/likvidace-zapachu-z-kocicich-toalet/), kočička může jít jinam i proto, že jí v tu chvíli záchod smrdí. A na odrazení kočky od nějakého místa se mi osvědčila citrónová kůra - místo nahusto posypat.
isis21
napsal(a):
Po půl roce mi kočička začala chodit vedle záchodku.Teď už má 2 v jednom silik, ve druhém Mikeše.Jeden s deklem, druhý otevřený.A stejně se čurá někdy do, někdy vedle.Čistíme často. jen jsem zjistila, že když vytřu Savem, je to úžasně lákavá vůně.
Savo naopak kočky přitahuje, to určitě nepoužívat. Zápachu se zbavíte nejlépe ředěným octem.
Moc děkuji za typ, hned zítra se do toho pustím. Jo, a ještě v jednom bych potřebovala poradit.
Máme Regdoolku, která se nechce nechal pohladit ani chovat.Spí mi u hlavy, nastavuje na zemi břicho k drbání, ale pochovat ne. A tím pádem není ani jako hadrová panenka. Je jí 3/4roku.
Je to papírová mrška, viděli jsme v bytě chovatelku, mamku, sourozemce a další dvě kočky.Dosud jsme měli kočky a kocoury nalezené a vše bylo, jak má být. Mazlíčci.
Předem moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
isis21
napsal(a):
Moc děkuji za typ, hned zítra se do toho pustím. Jo, a ještě v jednom bych potřebovala poradit.
Máme Regdoolku, která se nechce nechal pohladit ani chovat.Spí mi u hlavy, nastavuje na zemi břicho k drbání, ale pochovat ne. A tím pádem není ani jako hadrová panenka. Je jí 3/4roku.
Je to papírová mrška, viděli jsme v bytě chovatelku, mamku, sourozemce a další dvě kočky.Dosud jsme měli kočky a kocoury nalezené a vše bylo, jak má být. Mazlíčci.
Předem moc děkuji.
Každá kočka je jiná. I u ragdool, kde je předpoklad, že jsou kočičky velmi kontaktní a rády se nechávají nosit se najde , které se to nelíbí.
isis21
napsal(a):
Předem moc děkuji.
I takové kočky se bohužel najdou, co moc kontaktu nechtějí. Nelámala bych to přes koleno a nechala tomu volný průběh - třeba se časem mazlit začne.
lavacca
napsal(a):
I takové kočky se bohužel najdou, co moc kontaktu nechtějí. Nelámala bych to přes koleno a nechala tomu volný průběh - třeba se časem mazlit začne.
Přesně tak! Braním do náruče přes odpor kočky se jen prohloubí propast mezi kočkou a chovatelem. Kočky jsou holt hrdé bytosti a samy si určí, jestli ten její člověk už je hoden toho, aby se nechala od něj vzít do náruče! Chce to trpělivost s dodatkem, že i tak to někdy dopadne tak, že kočka se do náruče prostě nenechá vzít nikdy.