Fretka ( smrad)

Fretka tchořovitá
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2026 20:54
katka1995

XXX.XXX.87.98

Plánuji o chovu fretky ,jen mě každý odrazuje jak moc fretka smrdí .. chci se zeptat jak moc a jak to má fretka po kastraci ..? Díky za info.

6.2.2026 06:55
j.fous

XXX.XXX.3.84

Dobrý den,

K vaší první otázce- ano, fretky jsou cítit. Samci v období říje (podzim) smrdí víc. Jak moc je asi celkem subjektivní. Mně obecně zápach zvířat nějak extra nevadí, ale fretky bych si do ložnice nedal.

Kastrace - fretky chcete vykastrovat, pokud neplánujete chov mladých. U samečků to tak nutné není podle mého názoru. Tam to může vést k menší "agresivitě" a zápachu během říje.

A jenom na závěr, zarazilo mě, že píšete "o chovu fretky", tedy v jednotném čísle. Fretku za žádnou cenu nemůžete chovat samotnou, jsou to extrémně společenská zvířata a pokud by byla v chovu jenom jedna, tak jí Vy budete muset nahradit tu společnost. To je časově velmi, velmi náročné. Proto Vás prosím, pokud neplánujete chov alespoň dvou fretek, nebo nemáte dostatek prostoru pro tyto velmi aktivní tvory, zvažte jiné zvíře, pro jejich i Vaše dobro.

Kvido1

13.2.2026 08:03
Kvido1

XXX.XXX.236.159

Dobrý den,
před lety jsme fretku chovali v bytě, byla sama a byl jí plný byt. Vet samečka nejen vykastroval , ale taky vyřízl tu pachovou žlázku. Dnes už se dle zákona toto nesmí ! Taky stačí říznout vedle a může mít trable s udržením moči. Museli jsme čekat, až dospěje a začne značkovat. Hm, smrad je silný a čpavý. Pak to ustalo. Myslím, že jen kastrace nepomůže. Filípek se dožil skoro 8 let.

Anonym007

14.2.2026 21:54
Anonym007

XXX.XXX.51.237

Dobrý den, je to už síla let co jsem měl jako kluk fretku - nekastrovaného samce - ale problémy s ním nebyli. Cítit byl, ale bylo to min jak opečovávaná terária s hlodavci. Jak byl někdo doma tak freťák byl na volno v bytě, jinak měl prostornou voliéru s poličkama a schovkama. Taky spoustu hracek. V každém případě pokud budete mít fretku jen jednu tak se připravte na to že se od ní nebudete moc hnout, jinak vás sežere až se vratite. A jestli si ji jednou vezmete na noc do postele tak ta postel bude její a vy budete moc spát na kanapy :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík