Actias luna - problém spěchá!

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2017 20:34

Dobrý den prosím poraďte mi někdo co jsem udělala špatně. Před dvěma dny se mi začali líhnout housenky Actias luna, chovám je v plastové krabičce a vršek jsem udělala síťovaný kvůli větrání. Dnes jsem jim tam vyměňovala na dně ubrousek, housenky jsem opatrně vyndala i s lístky a zase je vrátila zpátky. Začali mi však najednou hromadně umírat. Prostě spadnou z lístku a jenom se kroutí na dně dokud neumřou . Prosím poraďte až doteď to bylo vše OK housenky pěkně žrali a neměla jsem žádné ztráty.

12.5.2017 21:38
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Napište čím je krmíte. Možná je ta potrava chemicky ošetřená. Nepoužila jste parfémovaný ubrousek? Nebo jim ta potrava prostě nesedla.

12.5.2017 22:44

Podle rady chovatele jsem jim dala potravu na výběr a zažrali se do vrby a ořešáku, myslím že by potrava chemicky ošetřená být neměla (teda ještě jsem nikoho nevyďela aby stříkal ořešák nebo vrbu ). Než jim listy dám vždycky je opláchnu a osuším, použila jsem normální kuchyňskou utěrku ( omlouvám jste že jsem napsala ubrousek ).

12.5.2017 23:34
tomvoj

XXX.XXX.34.147

Choval jsem luny na ořešáku bez problémů. Vrb je hodně druhů a podle mě rychleji vadnou. Ne všechny vrby housenkám vyhovují
Postup s umytím listů je správný. Housenky rozdělte na více skupin třeba něco přežije. Já pro malé husenky používám plastovou vaničku protáhlou punčochou aby se to nezapařilo.

13.5.2017 09:15

Tak já nevím krabičku mám udělanou podobně jako vy akorát mám na vrchu záclonovinu, a krmila jsem je taky ořešákem, vrbu chtěli asi jenom tři housenky tak jsem jim tam vždy dala třeba jeden až dva lístky aby ty tři nezdechli, ale mohli si kdykoliv přelézt na ořešák. Potravu jsem jim dávala dvakrát deňe čerstvou. A rozdělovat už nemám co protože, všechny housenky do rána pozdechali. Taky jem se zapomněla zmínit že jim sítě zezelenali nožičky a poslední článek. Tak snad se ještě nějaké housenky vylíhnou. Kdyby vás napadlo co způsobilo smrt housenek tak mi prosím napište.

Přidejte reakci

Přidat smajlík