Hubená slepice - co je špatně?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2017 19:37
Petra J.

XXX.XXX.60.140

Dobrý večer, prosím o řadu. Dnes jsem zabila slepičí, protože se mi zdálo že už nenese. Měla povadlý hřebínek a byla taková línější. Tak jsem si řekla že půjde do polévky. Vzhledově vypadala dobře živená, jaké však bylo překvapení, když jsem ji opatřila, slepice byla hubená, doslova kost a kůže, žádná prsíčka. Když jsem ji vykuchala, uvnitř jsem našla nějakou bílo žlutou hmotu. Nevíte někdo co to je? Přikládám foto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2017 19:41

Petra J. napsal(a):
Dobrý večer, prosím o řadu. Dnes jsem zabila slepičí, protože se mi zdálo že už nenese. Měla povadlý hřebínek a byla taková línější. Tak jsem si řekla že půjde do polévky. Vzhledově vypadala dobře živená, jaké však bylo překvapení, když jsem ji opatřila, slepice byla hubená, doslova kost a kůže, žádná prsíčka. Když jsem ji vykuchala, uvnitř jsem našla nějakou bílo žlutou hmotu. Nevíte někdo co to je? Přikládám foto.

Pokud byla hmota volně v břišní dutině, je to žloutková peritonitida.

pokud takové věci taháte třeba z jater nebo je to prostě součást orgánů, i když snadno vylupitelná, tak by to mohla být i tuberkulóza.

poučení pro příště, staré slepice nemají na dvoře co dělat.

16.4.2017 20:13
Petra J.

XXX.XXX.60.140

Hmota byla v takové slabé bláně mezi vnitřnostmi. Slepice zas tak stará nebyla,2,5 roku. Mohou být nakažené i ostatní, nechá se to léčit.

slimak

17.4.2017 19:27
slimak

XXX.XXX.61.151

Petro zkuste sekci DRUBEZ, tady v bezobratlovcích se toho asi moc nedozvite :).

17.4.2017 20:43

Petra J. napsal(a):
Hmota byla v takové slabé bláně mezi vnitřnostmi. Slepice zas tak stará nebyla,2,5 roku. Mohou být nakažené i ostatní, nechá se to léčit.

Dva a půl roku je stará slepice.

léčit se to nedá.

pokud máte v hejnu další takové staré kusy, tak to můžou mít i ony. žloutková peritonitida není nakažlivá choroba, ale stav z opotřebovanosti hybridních nosnic. prostě to se nechává v chovu snáškové období, max dvě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík